Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Detalji napada u Puli

video Macola junak dana: Pomahnitalu staricu koja je kiselinom zalila prodavačicu pratio je 2,5 km pa predao policiji

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 6. rujan 2018. u 21:06 2018-09-06T21:06:00+02:00

Macola je uočio da vremešna napadačica pokušava pobjeći te ju je počeo pratiti. Nazvao je policiju i prijavio incident kojemu je svjedočio i rekao da prati staricu koja je okrvavljena pješačila čak dva i pol kilometra, sve do predjela Kaštanjer, gdje je napokon uhićena

Da nije bilo poznatog glazbenika Zorana Đorđevića Macole, tko zna koliko bi policiji trebalo da pronađe pomahnitalu bakicu koja je kiselinom zalila prodavačicu ribe u Puli.

Do nezapamćenog incidenta na ribarnici došlo je kada je 80-godišnja starica solnom kiselinom zalila 25-godišnju prodavačicu po grudima, a drugu prodavačicu po ruci.

Navodno se radi o psihički rastrojenoj osobi kojoj je okidač za napad bila prodaja njoj nedovoljno svježe ribe te je i prilikom napada, kako tvrde očevici, urlala da nije popila svoju terapiju.

Starica je na tržnicu stigla oboružana vrećicom sa solnom kiselinom te je napala mladu prodavačicu kojoj je majka priskočila u pomoć, a tada je došlo do sukoba u kojem je ozljede zadobila i napadačica.

Cijelu strku i kaos primijetio je Zoran Đorđević zvani Đole Macola, bivši bubnjar Atomskog skloništa.

Macola je uočio da vremešna napadačica pokušava pobjeći te ju je počeo pratiti. Nazvao je policiju i prijavio incident kojemu je svjedočio i rekao da prati staricu koja je okrvavljena pješačila čak dva i pol kilometra, sve do predjela Kaštanjer, gdje je napokon uhićena.

''Baka je preda mnom na 20 metara išla uz brdo, šetala kao da se ništa nije dogodilo, a od sljepoočnice do brade bila je krvava. U glavi sam si ponavljao, nećeš mi pobjeći, iako je svako malo ulazila iza kapija zgrada, zvonila na parlafone i govorila: ‘Otvorite vrata, izgubila sam ključ", ispričao je Macola za Jutarnji list. 

Bračni par Đorđević / Foto Glas Istre

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.