Uspjela spasilačka akcija

Lošinjski junak: Potražni pas Draco pronašao strankinju koja je nestala jučer

Fiore Vežnaver

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Ženu je  nakon 20-satne potrage –  u kojoj je sudjelovalo nekoliko desetaka ljudi, većinom članova HGSS-a, te angažiran helikopter  – pronašao pas tragač u nedjelju ujutro. Neozlijeđena je,  iako se doimala dosta izmorenom. Riječ je o starijoj dementnoj osobi



MALI LOŠINJ/RIJEKA Sretan ishod imala je potraga za starijom ženom, stranom državljankom, koja je nestala na Lošinju.


Žena je  nakon 20-satne potrage –  u kojoj je sudjelovalo nekoliko desetaka ljudi, većinom članova HGSS-a, te angažiran helikopter  – pronađena u nedjelju ujutro u gustišu, oko stotinu metara od puta te je zbrinuta. Neozlijeđena je,  iako se doimala dosta izmorenom.


Potražna i spasilačka akcija  pokrenuta je nakon što je  u subotu oko 12 sati preko Županijskog centra 112 riječka Stanica HGSS-a zaprimila dojavu o stranoj državljanki koja je nestala na Lošinju.




Riječ je o starijoj dementnoj osobi koja se udaljila u nepoznatom smjeru. Teren gdje je odlutala bio je dosta nepregledan i neprohodan, pa je angažiran i helikopter.


Prvog dana potrage nije bilo rezultata, no žena je pronađena danas oko 9 sati, našao ju je pas tragač. U potrazi su, osim članova HGSS-a, sudjelovali policajci, lovci i mještani, a akcija je obuhvatila 200 hektara terena.