Drska krađa

Lokot nije zaustavio lopove: Bakarskim nogometašima drugi put u nekoliko mjeseci ukrali – traktorsku kosilicu

Fiore Vežnaver

Krađa kosilice novo financijsko opterećenje za bakarski nogometni klub Borac

Krađa kosilice novo financijsko opterećenje za bakarski nogometni klub Borac

Pretpostavlja se da je u krađi sudjelovao više od jednog lopova, a kradljivci su najvjerojatnije došli i otišli kombijem ili kamionom na koji su natovarili kosilicu



RIJEKA – Policija traga za lopovom ili više njih koji su proteklog vikenda provalili u garažu Nogometnog kluba Borac iz Bakra i ukrali vrijednu traktorsku kosilicu. Vrijednost kosilice marke husqvarna, karakteristične narančaste boje, namijenjene košnji trave na nogometnom terenu, procijenjena je na 36 tisuća kuna.


– Dogodilo se to u noći na subotu, netko je očito iskoristio nevrijeme koje je tada vladalo. Kosilica je nestala bez obzira na sve silne lokote, a lopova koji je krao kosilicu nisu zaustavile ni dvije ograde – objašnjava nam Damir Kraljić, trener bakarskog kluba koji se trenutno natječe u Prvoj županijskoj ligi. “To nam je bila jedina kosilica u funkciji”, napominje Kraljić, ističući da će nabavka nove kosilice predstavljati znatno financijsko opterećenje za klub.


– Radilo se o novoj kosilici, nedavno je kupljena. Naime, ovo je drugi put u par mjeseci da nam je takav stroj ukraden. U vrijeme kada se proteklog ljeta održavala Bakarska noć, već nam je bila nestala kosilica. Nabavili smo novu, no eto, ukradena je i ta druga kosilica – konstatirao je trener bakarskoga kluba.




– Zbog krađe prve kosilice, što je nestala za održavanja Bakarske noći, bila nam je napravljena i veća šteta. S dodatnom opremom vrijedila je 40-ak tisuća kuna. Ova, ukradena proteklog vikenda, vrijedna 36 tisuća kuna, bila je vrhunska, top-kosilica, ako izuzmeno one strojeve što se koriste na terenima vodećih hrvatskih prvoligaša – objašnjava nam pak predsjednik kluba Milan Rončević, dodajući da je o slučaju obaviještena policija koja je obavila očevid. Kosilica je nestala iz zaključane garaže, osigurane i lokotom, no klub nema novca da bi ugradio sigurnosni sustav s kamerama. I predsjednik Borca ukazuje da je krađa izazvala novo financijsko opterećenje za ne baš bogati klub. Na ruku u klubu ide im jedino to što je jesen, trava više toliko ne raste, a uskoro slijedi i zimska stanka u prvenstvu. Pretpostavlja se da je u krađi sudjelovao više od jednog lopova, a kradljivci su najvjerojatnije došli i otišli kombijem ili kamionom na koji su natovarili kosilicu. No, za pokretanje traktorske kosilice i njenu uporabu lopovima će biti potrebno “probiti” šifru, kod, bit će nužan i “hakerski” posao, objašnjavaju nam iz kluba.


Hoće li policija uspjeti ući u trag drugoj kosilici ukradenoj bakarskom Borcu, ostaje da se vidi. Može se samo pretpostavljati kome će kradljivac nastojati prodati vrijednu, veliku kosilicu na kojoj kosac sjedi pri radu, jer je sužen krug onih kojima se može prodati, nije baš namijenjena svakome tko ima, recimo, malu okućnicu.