Turisti na meti kradljivaca

Ljeto jenjava, ali ne i lopovska posla: Na Zrću uz prijetnju nožem opljačkao dviej Austrijanke

Marin Smolčić

Snimio Sergej Drechsler

Snimio Sergej Drechsler

U Bunici pored Senja provaljeno je u osobni automobil talijanske nacionalne oznake. Lopov je pri  tome ukrao torbu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima i većom svotom novca, vlasništvo 54-godišnje talijanske državljanke



 


GOSPIĆ Kako su javnost danas izvjestili iz Policijske uprave ličko-senjske protekloga su vikenda u popularnim turističkim destinacijama evidentirane tri krađe, od čega je u pitanju jedno razbojstvo uz prijetnju oružja.


Ovo potonje dogodilo se na popularnoj plaži Zrće kod Novalje kada je nepoznati muškarac uz prijetnju nožem opljačkao dvije Austrijanke. Zaskočio ih je nedaleko od same plaže, izvukao nož i tako im oteo sav novac koje su imale sa sobom.




 


U Bunici pored Senja provaljeno je u osobni automobil talijanske nacionalne oznake. Lopov je pri  tome ukrao torbu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima i većom svotom novca, vlasništvo 54-godišnje talijanske državljanke.


 


Lopovi nisu mirovali niti na području NP Plitvička jezera. Ondje je  59-godišnja njemačka državljanka na tren ispustila iz vida svoju torbu. Dovoljno da joj netko ukrade novčanik s novcem i osobnim dokumentima. 


 


Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima. 


 


Zadnje grmljavinsko nevrijeme koje se sručilo nad Likom izazvalo je tri požara. Već smo javljali o velikom požaru u etno-selu u NP Plitvička jezera. Grom je također zapalio jednu gospodarsku zgradu u selu Vrpile pored Korenice. Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca požar je bilo nemoguće ugasiti jer je vatra zahvatila sijeno i slamu, kao i drvenu krovnu konstrukciju.


 


Istoga dana u 16.45 sati u Otočcu grom je udario u dimnjak kuće u vlasništvu 76-godišnjakinje, kojom prilikom se zapalio dio krovne konstrukcije. U ovim požarima lakše su ozlijeđena trojica vatrogasaca.