Masturbirao pred njima

Konobar presretao curice po Tučepima: ‘Pozvao nas je pa skinuo hlače’. Kažnjen samo uvjetno

Portal Novilist.hr

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Petar Fabijan

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Petar Fabijan



TUČEPI Konobar (35) po Tučepima je presretao djevojčice u dobi od 12 do 14 godina i pred njima masturbirao, za što je osuđen samo na uvjetnu kaznu zatvora. 


 Zbog deset kaznenih djela zadovoljenja pohote pred maloljetnicama osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora od godine dana uz rok kušnje od četiri godine, piše Slobodna Dalmacija.


Tijekom suđenja na Općinskom sudu u Splitu pohotnik je negirao počinjenje kaznenog djela. Optužnica ga tereti da je tijekom proljeća i ljeta od 2013. do 2015. godine na plaži, kraj košarkaškog igrališta i u blizini ruševnog hotela, vrebao djevojčice.




Maloljetnice su bile u grupama po dvije, tri ili četiri, ovisi o situaciji, a čim bi se približile, 35-godišnjak je spuštao hlače i rublje te se samozadovoljavao.


– Što se tiče te plaže Garma između Tučepa i Podgore, to je nudistička plaža i ja se tamo inače kupam, zato sam bio gol kad su one naišle, ali nisam se dirao.


Drugi put sam se kupao na nudističkoj plaži hotela te sam se uzbudio i otišao u šumu iznad gdje nema ljudi da se zadovoljim, kad su naišle neke curice. Vidjele su me i pobjegle, ali ja nisam imao nikakve namjere prema njima…


Inače bi me one znale vidjeli u mjestu i smijati se, valjda zato što su me na plaži vidjele golog. Nisam nikakav pedofil da bih napravio to što mi se stavlja na teret, rekao je u svojoj obrani, prenosi Slobodna.


Maloljetnice su drugačije opisale zbivanja koje su prijavile svojim majkama.


– Na košarkaškom terenu s prijateljicama sam sjedila na zidiću i gledala košarkaše koji su imali trening, a kad sam se okrenula, vidjela sam u šumi, koja je iza zidića, kako se muškarac samozadovoljava.


Bio je udaljen oko pet metara, a vidjele su ga i moje prijateljice. Stajao je sa spuštenim hlačama i gaćicama i dirao se, a kad nas je vidio da gledamo, nastavio je to raditi pa smo se okrenule i otišle, rekla je jedna od 12-godišnjakinja, prenosi Slobodna.


Druga maloljetnica izjavila je da je pedofil izvirivao iza jednog zidića i prstom im pokazivao da dođu, nakon čega je skinuo hlače i počeo masturbirati.


– Nakon što smo se udaljile sa zidića, sakrio se u ruševinama hotela, a mi smo otišle kod mame moje prijateljice kojoj smo sve ispričale, izjavila je druga maloljetnica.


Svjedočila je i majka jedne od maloljetnica koja je rekla kako joj je kći sve ispričala te da je plakala i bilo ju je sram zbog svega što se dogodilo.


– To se nije desilo jednom, jer je znao presretati više puta iste curice, među kojima i moju kćer. Prvo sam joj govorila da ga izbjegava, ali kako se to ponavljalo, odlučila sam sve prijaviti policiji, izjavila je majka.


Nakon suđenja procijenjeno je da je 35-godišnjak kriv te je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora. U međuvremenu je otišao raditi u drugo mjesto tako da više nije presretao djevojčice po Tučepima, javlja Slobodna.