Stravična nesreća

Jedini preživjeli iz automobila smrti: ‘Probudio me vrisak. Jurimo autocestom, a vozač spava’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Nova TV

Foto Screenshot Nova TV

Vrisak je probudio i vozača. Trgao se i naglo okrenuo volan prvo u lijevo, a zatim u desno. Naletio je na stup, koji je automobil podigao u zrak i poletjeli smo poput aviona, ispričao je Dragan Vučićević



Dragan Vučićević (28) iz Batajnice jedini je preživjeli iz stravične prometne nesreće koja se ovog tjedna dogodila na autocesti A3. U trenutku nesreće spavao je na mjestu suvozača, a spasilo ga je to što je jedini u Škodi bio vezan.


U strašnoj nesreći živote su izgubiliVladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14), oboje iz Kruševa, te bračni par Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) iz Beograda.


Dragan Vučićević u subotu je izašao iz bolnice u Vinkovcima, a za Telegraf je ispričao što se dogodilo.




– Ostao sam budan do naplatnih kućica u Hrvatskoj. Vidio sam da je vozač otkopčao sigurnosni pojas jer nije mogao dohvatiti karticu za auto-cestu. Ponovo sam zaspao, a probudio me je vrisak. Vidio sam da vozač spava za upravljačem automobila koji je jurio. Vrisak je probudio i vozača.


Trgao se i naglo okrenuo volan prvo u lijevo, a zatim u desno. Naletio je na stup, koji je automobil podigao u zrak i poletjeli smo poput aviona”, ispričao je Vučićević.


Škoda je pala na travu, proletjela kroz zaštitnu ogradu i udarila u kanal.


“Sljedeće čega se sjećam je prazan automobil na kojem su sva vrata otvorena”, ispričao je Dragan.


Tijela njegovih suputnika izletjela su iz automobila. Nakon nesreće Dragan je iz automobila izašao sam, a oko njega su ležali mrtvi suputnici.



Vučićević je ispričao da se u “Škodi” našao slučajno, jer je krenuo u Sloveniju pronaći posao. Prijevoz je pronašao preko preko web stranice za jeftiniju vožnju. Kako je dan prije toga radio bio je umoran i odmah je zaspao.


Svetlana Rašić, kojoj su u stravičnoj nesreći nastradali suprug Vladica i 14-godišnji sin Nikola, ispričala je kroz suze da joj je sin inzistirao da krene s ocem na put.


“I prije je putovao s njim, volio je ići s Vladicom. Ostala mi je samo kćerkica. Nema više mog Nidže”, jecala je neutješna Svetlana.


Foto Screenshot NovaTV


Foto Screenshot NovaTV



Njen suprug je preko aplikacije oglasio vožnju do Slovenije, za koju je ostalo troje putnika platilo po 3400 dinara.


Na njegovom profilu na toj internetskoj stranici piše da je bio profesionalni vozač, kao i da je grupa ljudi koje je spojio put u Ljubljanu trebalo ondje trebala stići u 3.50 ujutro.