Pao dvojac

Jedan osuđivan 38, drugi 11 puta: Dva dana krali po Rijeci, a zatim digli novac ukradenom karticom

Slavica Kleva

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Većinom su krali brusilice, štemalice, motorne pile, aparat za zavarivanje, ali i automobilske gume, plinsku bocu, nekoliko komada nakita te druge predmete. Također, iz jedne obiteljske kuće su otuđili novčanik s osobnim ispravama i bankovnim karticama



Stjepan Hunjak, 47-godišnjak iz Rijeke i Klaudio Polić, 36-godišnjak s prebivalištem u Praputnjaku, jučer su iz pritvorske jedinice prepraćeni dežurnom sucu istrage Vladi Bosneru zbog osnovane sumnje da su u razdoblju od 30. listopada do 1. studenoga, u nepuna dva dana, na bakarskom i širem riječkom području provalili u pomoćnu zgradu, kamp-kućicu na gradilištu, drvarnicu, barake, podrum i obiteljsku kuću.


 Većinom su krali brusilice, štemalice, motorne pile, aparat za zavarivanje, ali i automobilske gume, plinsku bocu, nekoliko komada nakita te druge predmete. Također, iz jedne obiteljske kuće su otuđili novčanik s osobnim ispravama i bankovnim karticama te potom koristeći otuđenu karticu na bankomatu podigli novac. Dio otuđenih predmeta pronađen je tijekom kriminalističkog istraživanja i bit će vraćen vlasnicima. Vlasnici navedenih objekata i otuđenih predmeta sveukupno su oštećeni za oko 33 tisuće kuna.


Nakon što su ispitani u tužiteljstvu, obojica su osumnjičena za četiri teške krađe, krađu i računalnu prijevaru, kriminalističko istraživanje se nastavlja. Ispitani su jučer tijekom dana u Općinskom državnom odvjetništvu pa je tužiteljica predložila njihovo pritvaranje odnosno određivanje istražnog zatvora jer je riječ o recidivistima. Pred sucem su se pojavili s odvjetnicima koji su im dodijeljeni po službenoj dužnosti, Hunjaka zastupa odvjetnik Berislav Pavešić, a Polića odvjetnica Ksenija Lučić.




 Sudac istrage odredio je istražni zatvor za obojicu zbog opasnosti od ponavljanja (ne)djela. Naime, Hunjak je do sada osuđivan 38 puta, a Polić jedanaest puta. I jednom i drugom određeno je jamstvo u iznosu od po trideset tisuća kuna.