Nisu došli na sud

JOŠ NIJE POČELO SUĐENJE Na Rujevici supružnike izvukli iz auta i premlatili ih pred kćeri

P. N.

Davor i Zvonko Grublješić dolaze na riječki sud / snimio S. JEŽINA

Davor i Zvonko Grublješić dolaze na riječki sud / snimio S. JEŽINA

Obitelji Grublješić i Šnajder čiji će se članovi naći pred sudom u ovom postupku, u crnokronikaškim su rubrikama poznatiji po lanjskoj pucnjavi u Osječkoj ulici u Rijeci. Tada su se našli na "zaraćenim stranama"



obzirom na to da se u sudnici nisu pojavila trojica optuženih, odgođen je početak suđenja 24-godišnjem Davoru Grublješiću, 27-godišnjem Deanu Grublješiću, 32-godišnjem Matu Šnajderu, 24-godišnjem Jasminu Šnajderu, 22-godišnjem Zvonku Grublješiću, 21-godišnjem Mikiju Šnajderu i 23-godišnjem Mariju Đorđeviću, optuženima da su počinili kazneno djelo protiv života i tijela nanijevši oštećenom tešku tjelesnu ozljedu.


Stoga je sudac Zlatko Kojundžić donio rješenje da se dovedu na sljedeću raspravu uz pratnju policije ukoliko u roku tri dana ne donesu opravdanje za izostanak.


Inkriminacija koja im se stavlja na teret dogodila se 27. rujna 2015. godine oko 20 sati na Rujevici kod kućnog broja 2. Tereti ih se da su zajedno i u dogovoru prišli osobnom automobilu mercedes A klase u kojem se na mjestu vozača našao oštećeni muškarac, na mjestu suvozača njegova supruga, a na zadnjem sjedištu njihova maloljetna kći.




Optuženi su nastojali otvoriti vrata vozača u trenutku kad je napadnutima u pomoć priskočio D. S. i tijelom zagradio vrata vozila s vozačeve strane. No, optuženici su ga odgurnuli, udarcem u glavu srušili na pod, a vozača automobila i njegovu suprugu na silu izvukli iz automobila, s namjerom da vozača teško ozljede. Počeli su ih oboje udarati u glavu, srušili ih na pod, udarali palicama koje su imali u rukama, a suprugu oštećenog udarili u glavu i po leđima.


Čovjek koji je pokušao pomoći oštećenima zadobio je krvni podljev i ogrebotine lakta i leđa, dok je napadnuti vozač zadobio razderotinu lijeve obrve, krvne podljeve kapaka oba oka, krvarenje izvan tvrde moždane ovojnice, prijelom čeone kosti, prijelom gornje lijeve čeljusti, prijelom desne gornje čeljusti, prijelome lijeve i desne očne duplje, što su ozljede okarakterizirane kao teške.


Obitelji Grublješić i Šnajder čiji će se članovi naći pred sudom u ovom postupku, u crnokronikaškim su rubrikama poznatiji po lanjskoj pucnjavi u Osječkoj ulici u Rijeci. Tada su se našli na “zaraćenim stranama”, a Davor Grublješić tada je zaradio nekoliko prostrijelnih rana.