Pogibija 58-godišnjeg Sejada H.

Istražuju se okolnosti: Stablo zdrobilo prsni koš i ozlijedilo glavu drvosječi na Tuhobiću

Fiore Vežnaver

U izvlačenju tijela angažirani su i članovi HGSS-a / HGSS

U izvlačenju tijela angažirani su i članovi HGSS-a / HGSS

Za tragediju je dojavio čovjek za kojeg se još uvijek utvrđuje koliko je bio blizu mjesta događaja te je li možda i on sudjelovao u sječi drva



RIJEKA  U tragičnoj nesreći prilikom sječe drva na Tuhobiću u utorak predvečer život je izgubio 58-godišnji Sejad H., čovjek koji formalno nema prijavljeno prebivalište u Primorsko-goranskoj županiji, doznaje se  iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora. Policija  još uvijek ne priopćava identitet stradalnika, dok se ne okončaju provjere i, uobičajeno u ovakvim situacijama, o tragediji najprije službeno obavijesti obitelj tragičnog unesrećenog.


Nesretni 58-godišnjak izgubio je život na Tuhobiću oko 17 sati u utorak, dok je sjekao drva. Tragičnim se za njega pokazalo rušenje stabla koje je pritom palo na njega i usmrtilo ga. Obdukcija u riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku  potvrdila je da je smrt nesretnika nasilna, da mu je zdrobljen prsni koš, a zadobio je i ozljede glave.


Zbog nepristupačnog terena na mjestu gdje je izdahnuo nesretnik, u šumi oko kilometar i pol od ulaza u tunel Tuhobić, u izvlačenju njegovog tijela angažirani su članovi riječke Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja, čija je akcija potrajala nekoliko sati.




Za mrtvog nesretnika javio je čovjek za kojeg se još uvijek utvrđuje koliko je bio blizu mjesta događaja kada se dogodila tragedija, je li možda i on sudjelovao u sječi drva. O nesretnom slučaju, svojevrsnoj nesreći na radu, obaviješteno je i državno odvjetništvo te inspekcija rada. Policija i dalje radi na rasvjetljavanju nemilog događaja.