Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Problemi u Banovini

Dvojica bivših splitskih gradonačelnika, Baldasar i Buličić, pod istragom Uskoka

Ivo Baldasar / Foto: N. REBERŠAK
Ivo Baldasar / Foto: N. REBERŠAK
Autor:
Objavljeno: 11. lipanj 2018. u 14:13 2018-06-11T14:13:00+02:00

Uskok je na temelju policijske prijave pokrenuo istragu protiv sedam osoba među kojima su i dvojica bivših splitskih gradonačelnika – prvoosumnjičeni Ivo Baldasar i sedmoosumnjičeni Miroslav Buličić.

Baldasar je osumnjičen da je zajedno s drugoosumnjičenim pročelnikom splitskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo i trećeosumnjičenim voditeljem Odsjeka za komunalne poslove, na traženje osnivača jedne tvrtke, ovlaštene osobe za njeno zastupanje i voditelja hotela u njenom vlasništvu, hotelu omogućio povoljnije korištenje rezerviranih parkirališnih mjesta, čime je grad oštećen za 463 tisuće kuna.

Kako bi realizirani plan osumnjičeni pročelnik i voditelj su nakon dogovora s Baldasarom »koristeći prometne projekte privremene regulacije prometa, društvu izdavali prometne suglasnosti za rješavanje parkirališta hotela«. Baldasar im je potom, navodno, nalagao da sačine zaključke i ugovore u kojima neće navesti sva rezervirana parkirališna mjesta za koja su znali da ih za potrebe hotela koristi trgovačko društvo, izvijestio je Uskok ne navodeći imena osumnjičenih.

»Tako sačinjene zaključke potpisivao je I. okr. i društvu za potrebe hotela dodjeljivao na korištenje parkirališna mjesta po mjesečnoj naknadi znatno manjoj od povlaštene naknade koju je kao gradonačelnik utvrdio Zaključkom za rad hotela u središnjem dijelu Grada Splita. Potom, su na temelju potpisanih zaključaka, II. okr., kao punomoćnik gradonačelnika u ime Grada Splita, i V. okr., kao ovlaštena osoba trgovačkog društva, sukladno dogovoru s II. okr. i znajući za prethodne dogovore IV. i VI. okr. s I. okr., zaključivali ugovore«, objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Vlasnik tvrtke je, osim toga, po tvrdnjama Uskoka na traženje bivšeg gradonačelnika i dogradonačelnika Buličića »izdao nalog jednom trgovačkom društvu, ugovornoj strani s Gradom Splitom, da izvede radove postavljanja prometnog ogledala, asfaltiranja i iscrtavanja parkirališnog prostora« ispred njegove obiteljske kuće, »iako je znao da će navedene radove neosnovano platiti Grad Split«.

Plaćanjem tih radova grad je navodno oštećen za najmanje 28.000 kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu