Prometna nesreća

Dvoje poginulih u slijetanju autobusa u istočnoj Hercegovini

Hina



U prometnoj nesreći kod mjesta Nevesinje u istočnoj Hercegovini dvije su osobe poginule a ima i ozlijeđenih, potvrdila je u subotu policija, dok su u dijelovima BiH uvjeti za vožnju iznimno otežani zbog snijega.


Na većini cestovnih pravaca na području BiH u subotu je otežano prometovanje zbog nanosa snijega a najteže je stanje na planinskim prijevojima u središnjem i istočnom dijelu zemlje gdje je u jutarnjim satima došlo do teške prometne nesreće.


Kod mjesta Nevesinje s kolnika je skliznuo autobus »Globtoura« iz Međugorja i u tom udesu dvije su osobe poginule a ima i ozljeđenih, potvrdili su iz lokalne policijske postaje.




U autobusu je navodno bilo dvadesetak putnika a prometovao je na redovitoj liniji između Beograda i Mostara.


Iz bosanskohercegovačkog autokluba (BIHAMK) prije podne su ocijenili kako je stanje na prometnicama takvo da na put ne bi trebalo kretati osim u slučaju krajnje nužde, upozoravajući kako teretna vozila na planinskim cestama mogu prometovati samo uz uporabu lanaca i to tamo gdje nisu uvedena posebna ograničenja.


Zabrana prometovanja kamionima uvedena je na cestama na području Romanije.


Od petka se otežano prometuje između Mostara i Sarajeva gdje je u večernjim satima cesta bila i zatvorena na području Ivan-sedla. Ekipe za čišćenje snijega tijekom noći uspjele su očistiti nanose no promet je i dalje otežan.


Lokalni su mediji upozorili i kako je loše očišćena autocesta između Zenice i Sarajeva pa se i tamo vozi sporo i otežano.


Visina snijega u gradskim središtima iznosi između dvadesetak centimetara koliko je izmjereno u Sarajevu do 44 kolika je visina snijega u Livnu.


Tijekom dana očekuju se nove količine snijega koje će njegovu visinu na tlu povećati između pet i deset centimetara.