Monika Karimanović

Djevojčica preživjela brutalnu torturu Malčanskog berberina: ‘Radio mi je ružne stvari’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook, MUP RS

Foto Facebook, MUP RS



Ninoslav Jovanović, zloglasni srpski pedofil, poznat i kao Malčanski berberin, Moniku Karimanović oteo je tako što ju je na prevaru uvukao u svoj automobil. Dvanaestogodišnju djevojčicu presreo je na putu do škole, a potraga za Monikom potrajala je punih devet dana. U lovu na Malčanskog brijača i potrazi za Monikom sudjelovalo je oko 600 policajaca. 


Djevojčica je konačno pronađena 29. prosinca u blizini Niša. Srećom, imala je samo površinske ozljede, koje nisu opasne po život. Policiji je opisala kako ju je monstrum na putu do škole presreo na ulici, prenose srpske Novosti.


– Tjerao me da pješačim po pet-šest sati dok smo bježali. Svakog dana me je šišao pomalo, radio mi je ružne stvari, ispričala je policajcima nakon što je spašena.




Dodala je da ju je tukao i mučio svaki dan.


– Govorio mi je da će nas policajci oboje ubiti ako nas uhvate. Jako sam se uplašila, opisala je.


Djevojčica je ispričala i što joj je sve radio dok ju je vodio sa sobom po unaprijed pripremljenim zemunicama i napuštenim vikendicama po selima između Niša i Knjaževca.


– Dok sam išla u školu, zaustavio je auto pored mene i rekao mi da je zalutao jer je neka cesta zatvorena zbog izgradnje. Rekao mi je da se zaposlio u školi kao domar. Zamolio me je da uđem u auto, da mu pokažem kako da stigne do škole jer je i on krenuo tamo. Međutim, čim sam sjela u automobil, odvezao me je do groblja, pa me odveo u šumu, ispričala je policajcima.


Monstrum ju je zatim ubacio u zemunicu kod Malčanske petlje, gdje joj je malo skratio kosu, a nakon toga je počela jeziva psihička i fizička tortura.


– Mučio me je, prijetio mi… Svakog dana tjerao me da pješačim po pet-šest sati i šišao me, malo-pomalo, radio mi je ružne stvari. Stalno mi je govorio da policajci ne jure samo njega, već i mene, i da će nas oboje ubiti ako nas uhvate, kazala je Monika, prenosi Jutarnji.


Koliko je Jovanović isprao mozak djevojčici tijekom desetodnevne torture pokazuje i to što se ona uplašila policajaca koji su je spasili. Kada ih je vidjela, u panici je rekla: “Nemojte me tući, molim vas. Zovite moju mamu”.


Više stotina policajaca nastavilo je potragu za Malčanskim berberinom, a na području od Knjaževca do Niša otkriveno je čak 12 lokacija na kojima je monstrum sakrio hranu i vodu.


Ipak, direktor policije Vladimir Rebić uvjeren je da je pitanje vremena kada će Malčanski berberin biti uhvaćen.


– Nećemo povući policiju sa terena dok ga ne pronađemo. Jasno je da je Jovanović planirao zločin, budući da se od kolovoza vodi kao nestala osoba, a to vrijeme je očito iskoristio da pripremi prostore u kojima se krio sa svojom žrtvom, rekao je Rebić.


Aleksandra Karimanović, Monikina majka, kaže da se njezina kći osjeća dobro i da je prespavala cijelu noć.


– Spavala sam s njom i nisam ju htjela opterećivati pitanjima o tome što se dogodilo. Monika je bila preumorna, brzo je zaspala i prespavala čitavu noć. Dobro se osjeća. Raspituje se za tatu, brata, prijatelje iz škole, kaže Aleksandra.


Prema njezinim rečima, Monika potpuno normalno komunicira s liječnicima i medicinskim sestrama.


– Ona je moja lavica, hrabrija je od mene tri puta. Priča s liječnicima, svjesna je svega, jeste izmučena, ali će se oporaviti. Jako sam sretna, ne mogu da vam opisati taj osjećaj, ispričala Monikina majka.