Vršnjačko nasilje

Dječak s Krka hospitaliziran nakon što ga je pretukao vršnjak iz razreda: ‘Treba li nam tjelohranitelj za djecu?’

P. N.

Napadnuti dječak tvrdi kako je znao da mu se sprema "sačekuša", ali ga nitko nije ozbiljno shvatio. Sve je prijavio školskoj pedagoginji, ali ona mu je navodno rekla da je to - trač.



Iz Omišlja na Krku stiže nova vijest o vršnjačkom nasilju – jedan devetogodišnjak završio je u bolnici nakon što ga je pretukao vršnjak iz razreda.


Dvojica krčkih “trećaša” su se, javlja RTL, već znali verbalno sukobljavati, ali ovo je prvi put da je došlo do fizičkog napada. Napadnuti dječak tvrdi kako je znao da mu se sprema “sačekuša”, ali ga nitko nije ozbiljno shvatio.


– Rekao je, ako se ne bojiš dođi kod mene da te prebijem. Ja sam počeo bježati od njega, probao sam se sakriti u grmlje, a onda je on mene počeo tući. Ja sam ga morao gurnuti za samoobranu, a onda me on lupio šakom u glavu. Ja nisam za to, ne volim se tući, nisam tako odgojen, rekao je za RTL dječak koji je hospitaliziran u bolnici.




Od šoka nije spavao, a sestra blizanka zbog straha nije htjela u školu. Očajni roditelji pitaju se treba li im tjelohranitelj za djecu.


“Što možemo dalje očekivati, ne znam koji je korak, ispisati dijete, upisati ga u drugu školu da ima mira. Zgroženi smo, kaže otac ozlijeđenog dječaka. 


U Dječjoj bolnici Kantrida potvrdili su da dječak ima vrtoglavicu, glavobolje i da povraća, zbog čega je zadržan na opservaciji. Također je dobio napade panike.