Luda priča iz Biograda

Direktorica lokalnog radija napravila lažnu nagradnu igru: Skupi automobil dodijelila majci svojeg – dečka

P. N.

Foto iStock

Foto iStock

Ovu su medijsku kuću s jednakim udjelima u srpnju 1992. godine osnovali Grad Biograd te općine Sv. Filip i Jakov, Pašman i Pakoštane. Radio je ove godine trebao proslaviti 27 godina postojanja, ali na inzistiranje direktorice ova je medijska kuća proslavila - 30. rođendan



Iz Biograda na moru stiže priča o neobičnom skandalu i zloupotrebi gospodarskog poslovanja, u čijem se središtu nalazi lokalni radio BnM i njegova direktorica Nikolina Kovačević.


Ovu su medijsku kuću s jednakim udjelima u srpnju 1992. godine osnovali Grad Biograd te općine Sv. Filip i Jakov, Pašman i Pakoštane. Radio je ove godine trebao proslaviti 27 godina postojanja, ali na inzistiranje direktorice, piše Zadarski.hr, ova je medijska kuća proslavila – 30. rođendan.


Tim povodom organizirana je velika nagradna igra u kojoj je glavna nagrada bio sponzorski automobil Toyota Aygo, a druga nagrada skuter. Pobjednika nagradne igre, nastavlja Zadarski, izvukla je osobno direktorica Kovačević, što ne bi bilo toliko neobično da krajnja dobitnica automobila nije postala majka nevjenčanog supruga upravo Nikoline Kovačević. Kao druga dobitnica, pak, izvučena je majka jedne pročelnice u biogradskoj gradskoj upravi.




Policija je o cijelom slučaju pokrenula istragu, u kojoj je, kako se doznaje, utvrđeno još problema. Konkretno, minus u poslovanju od punih 800 tisuća kuna. U taj iznos uračunato je i oko 370 tisuća kuna za plaće deset novinara i urednika na radiju koji od kolovoza ne dobivaju primanja jer je račun tvrtke ispražnjen i blokiran, a broj opomena za ovrhu zbog neplaćenih obveza svakodnevno raste, piše Zadarski.hr.


Nakon što je policija pokrenula izvide direktorica Kovačević se nije više vratila na posao. Najprije je otišla na godišnji odmor, a nakon toga je otvorila bolovanje da bi u listopadu, „zbog stresa”, kako je rekla, dala ostavku na direktorsko mjesto, i ostala na radnom mjestu novinara. Dužnost je predala novom direktoru Željku Domitroviću uz upozorenje kako ne bi željela da upropasti njene rezultate s obzirom da je ona u kratkom roku uspjela podići slušanost radija i pokrenula nekoliko projekta koji su odlično prihvaćeni. Domitrović je u rekordnom roku ipak uspio provesti neke naplate i osigurati plaće za kolovoz, ali samo za dio zaposlenika. Nada se da će tvrtka ipak uspjeti preživjeti kroz predstečajnu nagodbu.