Povučen prijedlog

Darko Kovačević Daruvarac pušten iz istražnog zatvora

Hina

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom provođenje kriminalističkog istraživanja, Kovačević je u prisutnosti svog odvjetnika na zapisnik podnio kaznenu prijavu zbog kaznenih djela prijetnje, lažnog prijavljivanja kaznenog djela i teške tjelesne ozljede u pokušaju u kojima je kao počinitelja naveo 24-godišnjaka



Darko Kovačević Daruvarac (32) u petak oko 16 sati pušten iz istražnog zatvora u Zadru u kojemu je bio od nedjelje, 31. ožujka nakon što je dan prije pritvoren zbog prijetnje 24-godišnjaku u jednom zadarskom kafiću.


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru danas se oglasilo priopćenjem u kojemu se navodi da je »tijekom dokaznog postupka oštećenik je povukao prijedlog za progon te zbog povlačenja oštećenikova prijedloga nema procesnih uvjeta za daljnje vođenje kaznenog postupka protiv osumnjičenika. Isto tako više ne postoji niti osnova za istražni zatvor zbog čega je sucu istrage predloženo ukidanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika«.


Nakon verbalne prijetnje 24-godišnjaku, koji je to odmah prijavio policiji, Darko Kovačević Daruvarac u subotu navečer priveden je u PU zadarsku. Noć je proveo u pritvoru, a motiv verbalnih prijetnji i fizičkog nasrtaja, u kojemu 24-godišnjak nije ozlijeđen, navodno su bile objave i komentari na društvenim mrežama 24-godišnjeg muškarca vezane uz Kovačevićev napad i premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G., za što je Daruvarac nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.




Tijekom provođenje kriminalističkog istraživanja, Kovačević je u prisutnosti svog odvjetnika na zapisnik podnio kaznenu prijavu zbog kaznenih djela prijetnje, lažnog prijavljivanja kaznenog djela i teške tjelesne ozljede u pokušaju u kojima je kao počinitelja naveo 24-godišnjaka.


Nakon ispitivanja županijskog državnog odvjetnika, Kovačeviću je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela određen jednomjesečni istražni zatvor.