Poginulo dvoje stranaca

Crni dan u Dubrovniku: Brintanka pala s broda, Austrijanac stradao u autobusu

Hina



DUBROVNIK – Dvoje stranih državljana smrtno je stradalo u Dubrovniku – državljanka Velike Britanije utopila se nakon što je pala s izletničkog broda u luci Gruž, dok je državljanin Australije umro u bolnici od ozljeda zadobivenih prilikom pada u gradskom autobusu, doznaje se u nedjelju u dubrovačko-neretvanskoj policiji.


U subotu oko 23,20 sati stigla je dojava da je 64-godišnja turistkinja iz Velike Britanije pala s usidrenog broda koji plovi pod hrvatskom zastavom. Odmah su u more skočili neki članovi posade te su gošću izvukli. Žurno je pozvana Hitna medicinska pomoć, ali turistkinja je umrla usprkos pokušajima oživljavanja, doznaje se iz policije.


Uzrok smrti bit će utvrđen obdukcijom koja se očekuje sutra ujutro.




Jutros je umro državljanin Australije starije životne dobi, koji je zadobio ozlijede uslijed pada u autobusu javnog gradskog prijevoza u četvrtak, navela je glasnogovornica dubrovačko-neretvanske policije Marija Gjenero.


”U četvrtak oko 18,40 sati zaprimljena je dojava kako je troje ljudi ozlijeđeno uslijed naglog kočenja od strane vozača gradskog autobusa. Prilikom uključivanja u promet na autobusnoj stanici Pile vozač je zakočio, a u padu je lakše ozlijeđena jedna hrvatska državljanka, teže je ozlijeđen jedan državljanin Norveške koji je ubrzo pušten iz bolnice, dok je jedan državljanin Australije preminuo uslijed zadobivenih ozljeda”, rekla je Gjenero.


Policija je o svemu podnijela posebno izvješće DORH-u.