Priveden Matija Hrgović

Brat boksača Hrgovića uhićen zbog 263 grama kokaina nakon pokušaja bijega

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Zagrebačka policija je u subotu priopćila kako su policajci u parkiranom automobilu marke VW zagrebačkih oznaka zatekli Kurepića i Hrgovića ispod čijeg su suvozačevog sjedišta uočili plastični paket omotan crnom samoljepljivom trakom karakterističnog izgleda za paket koji sadrži drogu



ZAGREB Sesvetski policajci su u četvrtak navečer uhitili Matiju Hrgovića (23), brata boksača Filipa Hrgovića, koji se dao u bijeg nakon što je zajedno s Ivanom Kurepićem (26) koji je već osuđivan zbog droge, zatečen sa 263 grama kokaina, neslužbeno se u ponedjeljak doznaje na zagrebačkom Županijskom sudu.


Zagrebačka policija je u subotu priopćila kako su policajci u parkiranom automobilu marke VW zagrebačkih oznaka zatekli Kurepića i Hrgovića ispod čijeg su suvozačevog sjedišta uočili plastični paket omotan crnom samoljepljivom trakom karakterističnog izgleda za paket koji sadrži drogu.


Prilikom policijskog postupanja Hrgović se dao u bijeg, ali je sustignut te je prema njemu primijenjena fizička snaga pa je vezan sredstavima za vezivanje. Odmah potom, obojica su uhićena i privedena.




Idućeg dana pretragom automobila kojeg Matija Hrgović povremeno koristi policija je pronašla paket omotan prozirnom plastičnom vrećicom sa 263 grama kokaina. Istog dana pretražena je i obiteljska kuća u Sesvetama koju zajedno koriste Hrgović i Kurepić te je u njoj pronađeno 53 grama marihuane te 15 plastičnih omota s tragovima marihuane.


Uz to, pretražen je i dom na području Sesveta u kojem prebiva Kurepić u kojem je prinađena metalna imorovizirana preša s tragovima kokaina.


Tijekom kriminalističkog istraživanja od Hrgovića je, zbog sumnje da je pribavljen preprodajom droge, oduzeto više tisuća kuna.


Obojica osumnjičenika, čije identitete policija nije priopćila, privedena su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.