Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Ročište

'Bio je na normabelima i apaurinu': Danas se odlučuje o produljenju pritvora ocu monstrumu s Paga

Foto Facebook
Foto Facebook
Autor:
Objavljeno: 27. ožujak 2019. u 10:30 2019-03-27T10:30:44+01:00

Danas će biti održano ročište o produljenju pritvora 54-godišnjem muškarcu, pritvor će biti produljen i on se vraća u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Ondje će biti obavljeno psihijatrijsko-psihološko vještačenje kojim će se utvrditi je li bio svjestan svojih postupaka

Ročište o produljenju pritvora 54-godišnjem Josipu Rođaku, koji je 28. veljače s balkona obiteljske kuće u Pagu bacio svoje četvero malodobne djece, bit će održano u srijedu, potvrdili su jutros iz zadarskog Županijskog državnog odvjetništva, dodavši da u trenutku zločina 54-godišnjak u krvi nije imao ni alkohola ni droge.

»Toksikološkim vještačenjem pronađeni su tragovi diazepama, sastojka tableta za umirenje poput apaurina i normabela«, potvrdio je u srijedu Hini Duško Berović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru i glasnogovornik ŽDO-a.

Dodao je kako je dosad ispitano troje svjedoka - dvoje koji su bili u blizini kada je otac s prvog kata kuće bacio svoje četvero malodobne djece, i majka djece. Ona je svjedočila video-linkom jer nije željela biti u istoj prostoriji sa svojim suprugom, koji je, zbog svjedočenja iz Zatvorske bolnice u Zagrebu doveden na zadarski sud.

Danas će biti održano ročište o produljenju pritvora 54-godišnjem muškarcu, pritvor će biti produljen i on se vraća u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Ondje će biti obavljeno psihijatrijsko-psihološko vještačenje kojim će se utvrditi je li bio svjestan svojih postupaka, kazao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru.

Josip Rođak, koji se tereti za kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju na štetu svoje četvero maloljetne djece, premješten je sredinom ožujka iz Zadra u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Četvero djece, koji su nakon tragičnog događaja bili zbrinuti u Općoj bolnici Zadar i KBC-u Zagreb, otpušteni su na kućnu njegu i u pratnji majke i socijalnog radnika smješteni su u SOS selu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.