Višestruko osuđivan

BIZARNI SLUČAJ Na riječkom sudu glavom probio zid, pa dobio – šest mjeseci zatvora

Slavica Kleva

Arhiva NL

Arhiva NL

Sutkinja Petra Primc osudila ga je na bezuvjetnu zatvorsku kaznu s obzirom da je riječ o višestruko osuđivanoj osobi za razna kaznena djela, najviše imovinskog karaktera. Dužan je i podmiriti štetu u iznosu od 600 kuna koliko je iznosio račun za popravak zida



RIJEKA Na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora osuđen je Mihael Lottenbach (36) jer je oštetio zid na drugom katu Županijskog suda. Sutkinja Petra Primc osudila ga je na bezuvjetnu zatvorsku kaznu s obzirom da je riječ o višestruko osuđivanoj osobi za razna kaznena djela, najviše imovinskog karaktera. Dužan je i podmiriti štetu u iznosu od 600 kuna koliko je iznosio račun za popravak zida.


Prije godinu dana Lottenbach je završio u istražnom zatvoru zbog teške krađe, ukrao je na Drenovi parkirani automobil 66-godišnjaku. Uhvaćen je drugi dan. No, kad mu je istražni sudac odredio mjeru zatvora, na sudskom hodniku je iz bijesa udario glavom o zid, no kako je zid od knaufa nekih težih ozljeda nije zadobio.


Prije zaključenja rasprave Lottenbachov odvjetnik Vlado Vladika naglasio je kako tijekom dokaznog postupka nije dokazana namjera optuženog da udarcem glavom ošteti zid, jer je opće poznata stvar kako je zid tvrđi od glave. Jasno je zapravo suprotno, optuženik je revoltiran odlukom suca istrage sebe pokušao ozlijediti udarcem glavom o zid, a nikako da je imao namjeru glavom razbiti zid jer je tako što nemoguće, tvrdio je odvjetnik.




Nastalo oštećenje zida za koji se ispostavilo da je od knaufa, ne može se pripisati namjeri okrivljenika,a bez namjere nema ni njegove odgovornosti, kazao je u završnim riječima Lottenbachov odvjetnik. Sutkinja Primc potražila je u zdravstvenom kartonu optuženika je li i do sada imao ispade samoozlijeđivanja, no tako nešto nije pronašla.