Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
28. veljače 2020.
Nesreća u Jošanima

Automobilom naletio na krdo konja kod Udbine

Automobilom naletio na krdo konja kod Udbine
Automobilom naletio na krdo konja kod Udbine
Autor:
Objavljeno: 8. listopad 2019. u 13:18 2019-10-08T13:18:00+02:00

U tome srazu jedna životinja je uginula na licu mjesta, dok je na sreću vozač (52) iz BiH prošao bez ozljeda. Njegov automobil pretrpio je vrlo velika oštećenja

UDBINA Jutros oko  6.30 sati u selu Jošani kod Udbine osobni automobil slovenskih registracijskih oznaka naletio je na krdo konja koji su bez ljudske nazočnosti prelazili državnu cestu D-1.

Sudar se dogodio pri smanjenoj vidljivosti zbog mjestimične magle, u smjeru od Korenice prema Udbini. U tome srazu jedna životinja je uginula na licu mjesta, dok je na sreću vozač (52) iz BiH prošao bez ozljeda. Njegov automobil pretrpio je vrlo velika oštećenja.

Uginula životinja je dio krda konja lutalica koji već nekoliko godina bezglavo tumaraju prostranim Krbavskim poljem. Uginuli konj nije bio čipiran niti mu se zna vlasnik. Na ovaj će način vlasnik razbijenog automobila vrlo teško pronaći krivca za ovu havariju.

Kao što vlasnici uništenih usjeva na Krbavskom polju već godina bezuspješno traže krivca koji životinje ne drži pod nadzorom već im konji pojedu i uništavaju sve što im se nađe na putu.

Na nekoliko lokacija uz samu cestu D-1 uobičajeno je da krda konja bez nadzora budu na ispaši.

Sudari konja i automobila na ovoj su dionici učestaliji nego li se misli, ali mnogi vozači niti ne prijavljuju manja oštećenja na automobilima.

Nedaleko od mjesta današnje nesreće ove je godine već zabilježen izravan sudar automobila s konjima lutalicama.

Tom je prilikom  nesretni vozač zadobio teške tjelesne ozljede i amputirana mu je noga.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.