Superliga

Riječke odbojkašice na vrhu: “Odigrali smo iznad mojih očekivanja”

P. N.

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Odigrali smo odlično, iznad mojih očekivanja - kaže trener Riječanki Igor Lovrinov



RIJEKA – Susret 10. kola Superlige odbojkašica: Rijeka CO – Osijek 3:0 (25:16, 25:23, 25:16). Dvorana mladosti. Gledatelja 100. Suci: Humski i Bingula.


RIJEKA: Bakarčić, Volarić, Štiglić, Grbac, Vrban, Popić, Koraca, Cvitković, Mioč, Fabris, Aničić, Žarković (L).


OSIJEK: Ubavić, Karatović, Lovrić, Štebih, Krivić, Rajndl, Merkaš, Žulj, Jurić, Lizatović, Gajić, Kainz, Dugandžić




Odbojkašice Rijeke CO prenoćile su na vrhu Superlige, čekajući današnji odgovor Marine Kaštela na gostovanju u Splitu. Sastav Igora Lovrinova lako je došao do novih bodova, Riječanke su sigurnom igrom uvjerljivo nadmašile četvrtoplasirane Osječanke.


– Imamo nekoliko igračica koje prvi put igraju Superligu i ovaj plasman je veliki uspjeh. No, imaju sreću što imaju Anu Grbac, Anu Mioč pa i Anju Žarković, koje su iskusnije. No, odigrali smo odlično, iznad mojih očekivanja. Malo smo se stisnuli, porazgovarali i učinili ogroman korak prema onom što je u rujnu izgledalo nemoguće – ulasku u Ligu za prvaka.


Mislim da već iduće subote domaćom pobjedom nad Olimpikom to i teorerski možemo osigirati. To znači da nema brige oko ostanka… – kaže trener Igor Lovrinov.Riječanke su se na startu našle u zaostatku, ali uspjele su se pribrati i preuzeti vodstvo. Kada su Ana Grbac i Tamara Popić blokom zaustavile napad Osječanki, na semaforu je prvi put zasvijetlila dva poena prednosti (15:13). Poslije minute odmora gošći, domaće su na svoj konto dodale još dva poena. Ana Mioč je smečom zaključila jedan dug poen poslije kojeg je trener gošći još jednom pozvao svoje igračice na predah.

No, nije razbio nalet Riječanki, koje su efektno zaključile prvu dionicu, kada je na servis došla Ivona Bakarčić. Izgledalo je kao da poslije 19 godina na Trsatu opet zaigrao Goran Ivanišević… Ivona Bakarčić je najprije pogodila as, a zatim dodala još dva poena direktno iz servisa, kada gošće nisu uspjele prebaciti mrežu.


Osječanke su i na početku drugog seta došle do prednosti (3:5), domaće su se opet probudile kada je na servis došla Marta Cvitković, koja je asom donijela izjednačenje (10:10), a zatim i vodstvo. No, Riječanke kao da su pomislile da će se servisima sve riješiti. Nestalo je koncentracije i Osječanke su dobile osam od sljedećih devet poena, povele 12:18. Predah koji je zatražio Lovrinov razbudio je domaći sastav, dobile su iduća tri poena, od kojih je dva potpisala Ana Štiglić, te osam od idućih deset i na semaforu je zasvjetlilo 20:20. Imale su gošće 20:22, ali ni to nije bilo dovoljno za dobitak seta, dobar blok i malo sreće Riječankama su donijeli drugi set.


– Nadoknadili smo veliki zaostatak u drugom setu, ali svaki smo poen zaradili. I to je velika stvar za ovu ekipu. Ja sam već prekrižio set… Ali dok se igra, nikad nije gotovo – dodaje Lovrinov.


Posljednja dionica pretvodila se u formalnost, Riječanke su pustile sve kočnice, stekle veliku prednost (20:12) i došle do bodova.


Ostali rezultati 10. kola: Olimpik – Brda 0:3, Enna Vukovar – Poreč (ned. 18), Split – Marina Kaštela (ned. 18). 


Poredak: Rijeka CO 23, Marina Kaštela 20, Enna Vukovar 18, Osijek 12, Poreč 12, Brda 12, Split 9, Olimpik 8 boodva.


Zadar – Drenova 3:0


ZADAR – Utakmica 12. kola Prve lige odbojkašica: Zadar – Drenova 3:0 (25:14,25:18,25:18). ŠD Krešimir Čosić. Gledatelja: 50. Suci: Perajica i Ivković.


ZADAR: Mrduljaš, Golem, Trcol, Volpi-Kobal (L), Nikpalj, Barić, Dijan, Gnjatović, Marin.


DRENOVA: Ivić, Kalinić, Lukežić, Šahinović, S. Bušljeta (L), Stankovsky, Petrović, Barać, Lukašić, Sabalić, N. Bušljeta, Voloder, Božić (L), Karbić.


Ostali rezultati 12. kola: Don Bosco – Mladost II 0:3, Dubrovnik – Kostrena (ned, 18), Nova Gradiška – Dinamo 0:3, Karlovac – Veli Vrh 3:1. 


Poredak: Dinamo 34, Mladost II 31, Zadar 25, Dubrovnik 20, Don Bosco 18, Nova Gradiška 16, Veli Vrh 14, Karlovac 13, Drenova 6, Kostrena bez bodova.