Lak zalogaj suparnicama

Odbojkašice “Rijeke CO” poražene od ”Mladosti”

Ivana Vaupotić

ZAGREB Odbojkašice “Rijeke CO” nisu uspjele ponoviti nadahnutu partiju otprije deset dana, kada su nakob više od dva sata igre pod svodovima Doma odbojke Bojan Stranić izgubile od “Mladosti” u pet setova, s time da su tada imale i jednu meč loptu. Ovoga su puta gošće s Kvarnera bile lak zalogaj suparnicama s vrha Superlige. Već je prvi poen na utakmici dao naslutiti da Riječanke neće još jednom pružiti jak otpor. Naime, Marcela Šaini izvela je početni udarac na Nataliju Tomić, kojoj je lopta prošla kroz ruke, kao da su joj misli na nekom sasvim drugom mjestu. Vrlo brzo se pokazalo da će prijem servisa gošćama zadavati strašne probleme. Za razliku od svojih suparnica, igračice “Mladosti” u utakmicu su ušle maksimalno koncentrirano, a takav pristup glatko im je donio prvi set.

Nastavak je donio malo poboljšanje krvne slike Riječanki. Doduše, to se moglo i očekivati jer se niska razina prijema servisa u prvom setu jednostavno morala popraviti. Nakon početnog zaostatka (5:2), gošće su uhvatile dobar ritam i vratile se u rezultatsku ravnotežu (8:7). Istina, Zagrepčanke su još uvijek držale uzde utakmice, ali više nise prolazile kako su htjele, kao u prvom setu. Povrh toga, riječki blok je konačno počeo davati znakove života.


No, sredinom druge dionice igre stigao je pad koji je “Mladosti” omogućio da nakon izjednačenja (16:16) napravi seriju 9:1 i stigne na korak do pobjede. U trećem setu “Rijeka CO” privremeno se izvukla iz grča i proigrala, ostvarivši opipljivu prednost nakon tehničke minute odmora (14:10). Zagrepčanke su uspjele uhvatiti priključak i okrenuti rezultat (20:18), ali gošće su opet stigle do prednosti (23:21). I tada su stale. Osvajanjem četiri uzastopna poena “Mladost” je potvrdila pobjedu.