Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke lakoćom matirali Marsoniju i zadržali ulogu lidera

Denis Frančišković

Goran Marković/Foto M. GRACIN

Goran Marković/Foto M. GRACIN

Sve je do angažmana igrača, a u posljednje tri utakmice nemam što prigovoriti po tom pitanju - kaže Velimir Liverić, trener vodećih Riječana



RIJEKA Utakmica 9. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Marsonia 3:0 (25:9, 25:13, 25:14). Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Dean Poropat (Rovinj) i Dajana Miškulin (Sv. Lovreč).


RIJEKA: Pavlović, Stanić, Ličina 3, Donevski, Osojnak 11, Marković 1, Lozić 14, Lasić 11, Banko (L), Katarina, Bogdanović 12, Smiljanić (L), Colnar, Čargonja.


MARSONIA: Džeba 1, Šunić, Kovačević 7, Garić, A. Odobašić 1, Budinj 6, Dorić 3,Jurić 1, J. Odobašić (L), Derjanović, Baltić.




Napad poeni: Rijeka 40, Marsonia 14. Blok poeni: Rijeka 8, Marsonia 5. Servis poeni: Rijeka 4, Marsonia -. Servis pogreške: Rijeka 11, Marsonia 5.


Ekspresna i munjevita pobjeda Riječana. Nova, već četvrta u nizu za vrh ljestvice s nedoraslim Brođanima. Momčad Velimira Liverića niti trenutak nije dozvolila opuštanje, odmah je postavila gard lidera lige i lakoćom “probijala” goste koji kao da nisu niti znali što ih je snašlo. Sijevalo je sa svih strana, uz dobar prijem, a Brođani su djelovali toliko neprepoznatljivo da im je napadački učinak dugo bio limitiran na samo tri poena što dugo nije viđeno na Trsatu. Ono malo bodova što su i osvajali uglavnom je dolazilo iz neforsiranih i servis pogrešaka Riječana.


Gosti se prepali


– Sve je do angažmana igrača, a u posljednje tri utakmice nemam što prigovoriti po tom pitanju – kaže Velimir Liverić, trener Rijeke. – Kad su svi unutra, onda se i igra ovako dobro. Marsonia je dobra ekipa, no izgleda da su nas se malo prepali. Mi smo odigrali maksimalno angažirano i epilog toga je glatka pobjeda.Domaćini su pokazali snagu momčadi, ali sinoć se u standardno dobrog Bogdanovića istaknuo Lozić te posebno Lasić, u završnici susreta proigrao je i Osojnak. U očitoj razlici u kvaliteti domaćini su susret okončali za 55 minuta…

– Sada smo čak igrali bez prvog libera Smiljanića koji ima malo problema s koljenima. Uz to bilo smo bez Pavlovića kao srednjaka koji je ozlijedio šaku na treningu. Niti Osojnak još nije “fit” od ozljede zgloba. Kad su dečki pravi i sto posto “unutra” možemo jako dobro odigrati. Mislim da možemo još bolje, posebice protiv jačih protivnika. Kao i popraviti igru na gostovanjima gdje je posebno važan pristup. Ono s Nedelišćem nam je bila prava škola – dodaje Liverić.


Lasić i Lozić


U prvoj dionici dva asa u nizu Lozića odveli su Riječane na 10:4, ubrzo na 13:4 i tu je već bilo vidljivo da će sve brzo završiti. U drugom setu sve je opet išlo u jednom smjeru, u završnici se razigrao kapetan Lasić, plijenio pozornost blokovima, da bi set opet efektno s dva smeča zaključio Lozić. U trećem setu gosti su poveli 1:4 i držali se do 10:10, a Osojnak na mreži bio sve prodorniji. Kad su se na sve to nadovezale brojne, rijetko viđene pogreške gostiju bilo je jasno da njihov otpor ne može biti dugog daha.


– Naši srednjaci bili su jako dobri. Više smo pucali sa strane što je bio i dio plana i taktike. Lasić je odlično igrao na sredini, jer ne možemo igrati samo “na kraj”, moramo ići kroz sredinu, a to naši igrači mogu odraditi. Dolazi nam Rovinj? Oni su mlada momčad, igraju bez zadrške i maksimalno koriste servis, ali i mi to radimo. Vjerujem da ih možemo “prizemljiti”. Očekujemo glatku pobjedu. Nakon toga čeka nas derbi s Medicinarom u Zagrebu. No, o tome kad dođe vrijeme – zaključuje Liverić.