Pregled

ZOI 2018.: Nastupila četvorica hrvatskih sportaša, a najbolji rezultat ostvario skijaš Filip Zubčić

Hina

Reuters

Reuters



Devetog dana natjecanja na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu nastupila su četvorica hrvatskih sportaša, a najbolji rezultat ostvario je skijaš Filip Zubčić koji je u veleslalomu osvojio 24. mjesto.


U veleslalomskoj utrci alpinaca svoju drugu zlatnu medalju na ovim Igrama osvojio je Austrijanac Marcel Hirscher, a hrvatski reprezentativci nisu ostavili posebno dobar dojam, što se prvenstveno odnosi na Filipa Zubčića koji je u prvoj vožnji ostvario 23. vrijeme, a za vodećim Marcelom Hirscherom zaostao je dvije sekunde i 68 stotinki, što je vidljivo razočaralo našeg najboljeg skijaša. Drugi hrvatski reprezentativac Samuel Kolega imao je startni broj 57 i prvu vožnju završio na 45. mjestu sa zaostatkom 6.34 sekunde za Austrijancem.


U drugoj vožnji Zubčić nije uspio popraviti svoj plasman. Sa 19. vremenom druge vožnje na kraju je završio na 24. mjestu zaostavši za Hirscherom 3.80 sekundi. Samuel Kolega je u svom olimpijskom debiju završio na 37. mjestu. U drugoj vožnji je imao 36. rezultat i na kraju za Hirscherom zaostao 10.70 sekundi.




Hrvatski bob dvojsed s pilotom Draženom Silićem i kočničarom Benediktom Nikpaljom zauzima posljednje, 30. mjesto nakon dvije vožnje održane u nedjelju na ledenoj stazi u Pjongčangu, a za vodećom njemačkom posadom (Walther – Poser) zaostaju tri sekunde i 28 stotinki. Naša posada je u prvoj vožnji također imala 30. vrijeme uz 1.68 sekundi zaostatka za najbržima, latvijskom posadom Melbardis – Strenga.