Javi Garcia

Za pobjedu nad Španjolskom i prolaz u finale EP-a trebat će nam bolja obrana

Ivana Vaupotić

Javi Garcia/Foto PIXSELL

Javi Garcia/Foto PIXSELL



ZAGREB Između finala Europskog prvenstva i hrvatske reprezentacije stoji još samo večerašnja (17.30 sati) utakmica sa Španjolskom, pod svodovima velebne Dunav Arene u Budimpešti. Štićenici Ivice Tucka uspješno su apsolvirali dvoboj s Grčkom u četvrtfinalu (14:11), izborivši borbu za medalje i priliku za reprizu polufinala zadnjeg Svjetskog prvenstva.


– Bili smo bolji i zasluženo smo pobijedili Grke. Posebno dobro smo igrali u prve dvije četvrtine, kada smo napravili nedostižnu razliku – kaže Javi Garcia, koji je u veliku pobjedu ugradio tri gola iz četiri udarca.


Tijek utakmice jasno pokazuje da je cilj ostvaren bez previše stresa. Naime, Hrvatska je već u prvoj četvrtini stekla prednost (6:3), koju je uspješno održavala do kraja utakmice. Ipak, najstariji član Tuckove postave povući će ručnu kočnicu.




– Za plasman u finale moramo biti bolji u obrani. Napadački smo bili jako dobri, ali primili smo jedanaest golova, a to je puno za ovu razinu natjecanja. U polufinalu moramo imati više koncentracije u obrani – dodaje Garcia.


Kada se u obzir uzme sve što su Španjolci pokazali u Skupini C, savršeno je jasno zbog čega hrvatski Katalonac poziva na oprez. Naravno, razbijanje Malte (23:7) i Turske (24:7) sigurno nije čvrsta referentna točka za ocjenu kvalitete, no neriješeni rezultat s Mađarima (11:11) to svakako jest.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU