Regionalna liga

Vaterpolisti Primorja žele i protiv Solarisa nastaviti niz pobjeda

Igor Duvnjak

Boban Voštić, pomoćni trener Primorja EB

Boban Voštić, pomoćni trener Primorja EB

 Iza nas je sjajan niz odličnih utakmica, a raspored je htio da je naš posljednji gostujući poraz bio još prvog studenoga i to baš sa Solarisom. Nakon toga je krenuo naš fantastičan niz, želja nam je nastaviti ga. Pohvale našim igračima koji odlično rade, želimo sve sada uspješno finiširati sa Šibenčanima - kaže Boban Voštić



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke ulaze u subotnjoj večeri (20 sati) u ciljnu ravninu uzbudljive utrke u A2 Regionalnoj ligi. Mlada momčad primorjaša je imala sjajnu završnicu utrke, no boltovski finiš joj ipak nije omogućio proboj na prvu poziciju, koja izravno donosi povratak u viši rang natjecanja. Ili na drugo mjesto s kojega bi išla u kvalifikacije za A1 ligu. Momčad trenera Igora Hinića u sutrašnjem posljednjem ligaškom kolu dočekuje šibenski Solaris, koji se sada našao na trećoj poziciji, riječke kapice su samo jedno mjesto iza njega sa tri boda manje.


Primorjaši su platili danak nedaćama koje su ih morile tijekom duge sezone, misli se tu u prvom redu na duge izostanke zbog bolesti i ozljeda prvog centra Lovre Paparića i prvog beka Mislava Vrlića, što je bilo teško nadoknaditi, sve se odrazilo na rezultatima. Kada se ovaj spomenuti dvojac vratio u stroj i kada se spremio za nadmetanja, momčad je itekako prodisala, probila se prema vrhu u drugoj fazi natjecanja u kojoj igra šest najboljih iz ove A2 Regionalne lige. No, kolo prije kraja dva vodeća, Radnički i Budva, ostali su nedohvatiljivi sa četiri boda prednosti. Riječke kapice žele subotnjom pobjedom dostići Šibenčane o čemu je jučer bilo riječi i na klupskoj konferenciiji za medije, te nakon ove subotnje utakmice dočekati u miru natjecateljsku stanku od tri tjedna poslije čega će uplivati u razigravanje hrvatskog prvenstva.


– Pozivamo gledatelje neka nas dođu podržati u našem nastojanju za još jednim dobrim rezultatom – rekao je Boban Voštić, trener u stručnom stožeru primorjaša, desna ruka kormilara primorjaša Igora Hinića. – Iza nas je sjajan niz odličnih utakmica, a raspored je htio da je naš posljednji gostujući poraz bio još prvog studenoga i to baš sa Solarisom. Nakon toga je krenuo naš fantastičan niz, želja nam je nastaviti ga, pokazati lijepu igru i pobijediti. Pohvale našim igračima koji odlično rade, želimo sve sada uspješno finiširati sa Šibenčanima.