LEN Kup

Vaterpolisti Primorja EB srušili Partizan i izborili drugi krug kvalifikacija

Igor Duvnjak

Mislav Vrlić (Primorje EB)/R. BRMALJ

Mislav Vrlić (Primorje EB)/R. BRMALJ

Primorje EB - Partizan 13:6. Riječani ove nedjelje od 12 sati igraju za prvo mjesto u skupini protiv mađarskog OSC-a



RIJEKA Utakmica 2. kola prvog kvalifikacijskog turnira vaterpolista za LEN Kup vaterpolista: Primorje Erste banka – Partizan 13:6 (4:3, 3:2, 2:1, 4:0). Plivalište na Kantridi. Gledatelja 350. Suci: Allesandro Severo (Italija), Luis Santos (Portugal).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Čubranić, Čunko 1, Brubnjak 1, Putt 2, Peroš 1, Blažić, Tkač 2, Rakovac 1, Petrić, Vrlić 2, Augusti 1, Aksentijević 2, Milošević.


PARTIZAN: Belopavlović, Andrin, Kasum 1, Korolija 2, Radulović, Tomić 1, Adžić, Nešić, Barać 1, Radanović, Radonjić 1, Mitrović, Vlahović.




Igrač više: Primorje EB 9 (6), Partizan 10 (1). Peterci: Primorje EB 0, Partizan 0.


Vaterpolisti Primoja Erste banke su se plasirali u drugi krug kvalifikacija za LEN Kup na turniru koji ove nedjelje završava na bazenu Kantride. Razigrana momčad trenera Igora Hinića, koja je u petak torpedirala njemačkog Duisburga, nadigrala je i beogradski Partizana, te je s dvama pobjedama izborila prolaz.  Nedjeljna utakmica protiv mađarskog OSC-a za vratara Frana Čubranića, protiv Beograđana autora jedanaest obrana i njegove motivirane suigrače u biti i više nije važna. Primorjaši su bili razigrani i efikasni u napadu i na duži rok Partizan jednostavno više nije imao odgovora na njihove pokušaje. Kada su domaćini uz to postali i čvršći u obrani, sve je bilo odlučeno. Uz to je zapažen bio učinak Riječana i s igračem više i s igračem manje. Riječani su bili toliko uvjerljivi da je pobjednik odlučen znatno prije posljednjeg zvuka sirene. Na koncu je bilo čak 13:6. Srdačan pljesak navijača bio je najbolji komentar utakmice njihovih ljubimaca.



Već u prvom napadu Beograđani su iznenadili riječku obranu, Petar Tomić je udarcem izvana dok je vrijeme istjecalo pogodio mrežu Frana Čubranića. Uzvratio mu je munjevito Mislav Vrlić, a u vatrometnom početku ove važne utakmice viđena je još jedna “replika”, ona kada je domaćin ljevicom Antonija Čunka uzvratio Koriliji za drugo izjednačenje, 2:2. Na krilima tog izjednačenja domaća momčad je nepune četiri minute prije prvog odmora izborila i prvo vodstvo, Dario Rakovac je iz daljine matirao Belopavlovića da bi se u golijadu uključio i Australac primorjaša Timothy Putt, koji je riječku seriju produžio na 3:0 za najveće dotadašnje vodstvo – 4:2. Do prvog odmora je kapital ipak prepolovljen, nakon što su gosti poslije čak četiri pogođene vratnice u tom periodu, ovaj posljednji otpadak iskoristili pa je Petar Kasum smanjio na 4:3. Ekipe su nastavile brzo plivati i u drugoj četvrtini, a nakon jedne rekontre iz izborenog igrača više domaćši su povratili dva dragocjena zaveslaja prednosti, Vrlić je pogodio za 5:3 nakon čega mu se priključio i Sven Augusti, također s igračem više te su si Riječani stekli obećavajućih 6:3.



Stigla je brza beogradska reakcija, Andrej Barać pa onda Miloš Korolija sa dva metra su sasvim primakli svoju momčad domaćinima, 6:5 nepune dvije minute prije kraja druge četvrtine. Na veliki odmor konkurenti su ipak otplivali razmaknutiji nego poslije prve četvrtine pošto je u igri “tko da više” Maroš Tkač realizirao brojčanu prednost za 7:5. Dugometražnim napadom domaćini su zbunili beogradsku obranu početkom trećeg dijela igre. Zaboravila je na Tina Brubnjaka koji je poentirao iskosa za 8:5 nepunih šest minuta prije posljednjeg odmora. Razmak je ostao netaknut do isteka četvrtine, Vrlić i suigrači su u uzbudljivom i borbenom nadmetanju dočekali posljednji odmor vodstvom 9:6. Odmah u prvom napadu posljednje četvrtine Primorje EB je došlo na prag plasmana u drugi krug kvalifikacija za LEN Kup. Na isteku napada iz velike daljine Srđan Aksentijević je dao efektan gol svom bivšem klubu za najveću dotadašnju razliku, 10:6. Kada je uskoro Australac Putt svojim drugim golom povisio na čak 11:6 bilo je jasno da će riječke “kapice” uzdignutih ruku i zadovoljne izaći iz bazena. Nedjeljni susret počinje u 12 sati.