Palo je Valjevo

Vaterpolisti Primorja EB odlaze zadovoljni na blagdane

Igor Duvnjak

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Imamo više iskustva, taktički smo spremniji, mirniji smo, ne radimo neke glupe greške koje su se događale. Moramo igrati duže vremena zajedno kako bi se upoznali, znali kako tko reagira - objašnava napadač Dario Rakovac



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su na Kantridi doplivali do željenih bodova u A2 Regionalnoj ligi u dvoboju s »Valjevom Gorenje«. Postava trenera Igora Hinića je nakon suzdržanog početka dominirala u tri posljednje četvrtine i salvom golova potopila goste za konačnih 14:11. Nije je omela niti teža ozljeda prsta na ruci Mislava Vrlića, vrlo važne karike primorjaša.


– Napravili smo sebi imperativ za dovršetak ove naše natjecateljske 2018. godine, da napokon zadovoljni odemo na praznike – kaže domaći napadač Dario Rakovac, trostruki strijelac u pobjedi. – Ušli smo u utakmicu maksimalno koncentrirano, to mogu reći u svačije ime. Igrali smo »u kost«. Pokazali smo da nismo za baciti, iako smo bili hendikepirani zbog ozljede Mislava Vrlića. Još jednom smo pokazali da možemo igrati i bez takvog centra, a za njega se nadam da neće dugo izostati. Demonstirali smo da smo opasni sa svih pozicija. Imamo snage, spremni smo.


Iza primorjaša je osam odigranih kola u kojima su redovno gubili u gostima, doma su pobjeđivali sve izuzev »Radničkog« iz Kragujevca.




– Imali smo, nažalost, taj kiks na početku A2 lige, što će nas malo koštati i malo će nas dirati jer nam stvara teži put za daljnje natjecanje. Gostovanje u Šibeniku smo pak otvorili slabije, vratili smo se, ali smo, nažalost, onda pukli na nekim sitnicama. To su nam škole za napredak. Mislim da smo u ovom nastavku sezone definitivno drugačija ekipa od one na početku. Imamo više iskustva, taktički smo spremniji, mirniji smo, ne radimo neke glupe greške koje su se događale. Moramo igrati duže vremena zajedno kako bi se upoznali, znali kako tko reagira.


Riječani moraju ući među šest najboljih ove lige kako bi onda u toj Ligi 6 zaigrali za željenu promociju u viši rang. Trenutno su baš na šestom mjestu.


– Debelo očekujem da ćemo proći u tih prvih šest i onda ćemo boriti za to prvo ili drugo mjesto. Tamo možemo dočekati svoju priliku jer nas druge ekipe poštuju, znaju da nismo za baciti, iako su neki rezultati govorili suprotno. Loš dan se dogodi svakome, a suparnici definitivno s nama ne mogu očekivati laku pobjedu.