Jug posrnuo

Vaterpolisti Mladosti prvi put osvojili Jadransku ligu

Hina



ZAGREB Vaterpolisti Mladosti pobjednici su ovosezonskog izdanja regionalne Jadranske lige, oni su u finalu završnog turnira igranog u Zagrebu svladali branitelja naslova Jug CO sa 13:12 (3-0, 4-4, 4-2, 2-6).


Za Mladost je ovo prvi naslov pobjednika Jadranske lige koja se igra od sezone 2008/09., a do njega su stigli nakon što su bili najbolji i u ligaškom dijelu natjecanja.Mladost je vodila tijekom čitavog finala, početkom četvrte četvrtine i sa sedam razlike (13-6), tako da konačni rezultat ne odražava pravo stanje stvari.

Već u prvoj četvrtini Mladost je ostvarila tri gola prednosti, početkom drugog dijela je povela i sa 4-0, a Jug je prvi pogodak postigao nakon više od 12 minuta igre. Vodstvo Mladosti raslo je i u trećoj četvrtini u kojoj je bilo 11-5, da bi golovima Radua i Miloša stigla do velikih 13-6 6:46 minuta prije kraja. Dubrovčani su postigli posljednjih šest golova na utakmici, ali posljednjeg samo dvije i pol sekunde prije kraja te nisu imali šanse za preokret.


Lovre Miloš postigao je tri gola za Mladost, po dva su dodali Cosmin Radu i Milš Ćuk, dok je Hrvoje Benić bio strijelac pet pogodaka za Jug CO, a Loren Fatović je zabio tri.