Slavlje pobjednika

ANDRO BUŠLJE ‘Uz ovakvu publika, te Bijača i Fatovića nismo nikako ni mogli izgubiti’

Igor Duvnjak

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Njegovi momci su nakon osvajanja zlatne medalje slavljem pokazali koliko im je bilo stalo osvojiti titulu najboljih u Rijeci. Vrijedi to i za iskusnog bekovskog majstora Andra Bušlju, čovjeka koji je u karijeri osvojio sve što se osvojiti moglo



Riječani su uživali nakon finala gledajući kako hrvatski reprezentgativci na čelu s kapetanom Androm Bušljom primaju pobjednički pehar i zlatne medalje. Pjesma na tribinama, ples pobjednika na pobjedničkom postolju nakon što je čelnik HVS-a Predrad Sloboda uručio zlatne medalje majstorima iz momčadi izbornika Ivice Tucka.


– Istina da je bilo naporno igrati četiri utakmice u četiri dana, ali smo dobro odgovorili i tim izazovima. Lijepo je bilo vidjeti naša izdanja na ovom turniru i samo mogu reći da sam sretan i ponosan što sam na čelu jedne ovakve momčadi. Riječ je o sjajnim momcima i svi zajedno smo u našu kolekciju donijeli još jedan trofej – rekao je Ivica Tucak.


Njegovi momci su nakon osvajanja zlatne medalje slavljem pokazali koliko im je bilo stalo osvojiti titulu najboljih u Rijeci. Vrijedi to i za iskusnog bekovskog majstora Andra Bušlju, čovjeka koji je u karijeri osvojio sve što se osvojiti moglo.




– Normalno da nam je itekako bilo stalo osvojiti ovaj trofej. Mi igramo za hrvatsku reprezentaciju, mi predstavljamo Hrvatsku – rekao je Andro Bušlje. – Ovdje smo pokazali odlično izdanje od početka do kraja turnira, u biti smo iz utakmice u utakmicu bili sve bolji i bolji. U subotu, i sada u finalu nismo mogli izgubiti uz ovakvu publiku kakva je bila ova na Kantridi. Isto tako i uz dva sjajna pojedinca, vratara Marka Bijača i Lorena Fatovića.


Spomenuti junaci sa Kantride, Bijač i Fatović, su bili još pod dojmom utakmice.


– Pokazali smo da smo izuzetna ekipa – rekao je Bijač, sigurni ključar hrvatskih vrata. – U finalu je u početku bilo malo nesigurnosti u obrani, dobili smo stoga nekoliko relativno lakših golova. Kasnije smo pokazali kvalitetu, karaktera imamo. Lako smo plivali i zasluženo osvojili zlato.


– Ne gledam sebe i svoj učinak, ovo je kolektivni sport – skroman je bio sjajni Loren Fatović.


– Pokazali smo svoje vrijednosti, turnir smo odigrali dobro i koncentrirano od početka do kraja. Ambijent je bio sjajan, tribine su pune kao što bi bile i u svakom gradu u kojem igraju svjetski prvaci.