WTA Birmingham

Petra Martić spasila pet meč-lopti za polufinale, Čorić predao

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS



BIRMINGHAM  Hrvatska tenisačica Petra Martić izvukla je zaostatak od 6-7 (4), 0-4, spasila pet meč-lopti u desetom gemu drugog seta dvoboja protiv Latvijke Jelene Ostapenko u Birminghamu te nakon dva sata i 25 minuta borbe slavila sa 6-7 (4), 7-5, 6-1 i prvi put u karijeri izborila mjesto u polufinalu nekog WTA turnira na travnatoj podlozi.


Martić je u prvom i drugom setu dopustila Ostapenko da se odvoji i povede sa 4-0. U prvom setu je 28-godišnja Dućanka nanizala pet gemova za vodstvo 5-4, ali je Latvijka ipak uspjela zaustaviti taj niz i osvojiti prvi set u ‘tie-breaku’.


U drugom setu se činilo da je Martić na izlaznim vratima, kad je Ostapenko povela sa 5-2, a pogotovo kad je kod 5-4 bila suočena s 0-40 i još dvije prednosti, ukupno pet meč-lopti. No, Latvijka u tim trenucima nije uspjela pronaći još jedan udarac kojim bi ‘nokautirala’ hrvatsku tenisačicu. Nizom od pet gemova u drugom setu Martić je izborila odlučujući set.Ostapenko je osvojila prvi gem i to je bilo posljednje dobro što joj se dogodilo u ovom dvoboju. Martić je novim nizom od šest gemova ostvarila senzacionalan preokret, drugi put pobijedila Ostapenko u isto toliko mečeva s Latvijkom i po prvi put u karijeri izborila mjesto u polufinalu turnira na travnatoj podlozi.

Ostapenko je u ovom dvoboju napravila čak 20 dvostrukih pogrešaka, čime je uvelika pomogla Petri Martić u njezinom pothvatu.




Hrvatski tenisač Borna Ćorić neće obraniti naslov pobjednika na ATP turniru u Halleu osvojen prošle godine, on je zbog bolova u leđima predao četvrtfinalni susret Francuzu Pierre-Huguesu Herbertu nakon što je Herbert dobio prvi set sa 7-5.


Ćorić je imao problema s leđima od samog početka turnira u Halleu, a oni su se dodatno povećali sredinom prvoga seta. Kod vodstva Herberta od 5-4 naš je igrač zatražio i pomoć fizioterapeuta, ali niti dodatna masaža nije popravila stanje pa je Ćorić po izgubljenom servisu kojim je i izgubio prvi set odlučio kako neće nastaviti dvoboj.


Inače, Ćorić je kod rezultata 3-3 imao tri vezane »break-lopte« no Herbert je zabio as te dva puta smešom okončao svoje uspješne izlaske na mrežu čime je anulirao prijetnju našeg igrača. S druge strane Ćorić je kod vodstva Francuza od 3-2 uspio spasiti dvije »break-lopte«, jednu servisom, a drugu nakon duže izmjene s osnovne linije.