Davis Cup

Hrvatski tenisači protiv Indije u Zagrebu

Hina

Foto HTS

Foto HTS

Novi izbornik Vedran Martić trebao bi na raspolaganju imati sve najbolje tenisače, predvođene Bornom Ćorićem i Marinom Čilićem



ZAGREB Hrvatska teniska reprezentacija će kvalifikacijski meč protiv Indije za plasman na finalni turnir Davis Cupa igrati u Zagrebu, odlučili su čelnici Hrvatskog teniskog saveza, koji je u ponedjeljak održao redovnu godišnju Skupštinu.


Dvoboj Hrvatske i Indije na rasporedu je 6. i 7. ožujka, a igralo bi se u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova. Novi izbornik Vedran Martić trebao bi na raspolaganju imati sve najbolje tenisače, predvođene Bornom Ćorićem i Marinom Čilićem.


Bit će to osmi nastup hrvatske Davis Cup reprezentacije u Zagrebu, a u dosadašnjih sedam dvoboja odigranih u metropoli hrvatski su tenisači ostvarili tri pobjede (Norveška 1994., Njemačka 2002., SAD 2003.) i četiri poraza (Portugal 1999., Argentina 2006., Njemačka 2011. i Argentina 2016.). Od tih sedam dvoboja četiri su odigrana u dvorani 2 Doma sportova uz polovičan učinak od dvije pobjede (Njemačka 2002., SAD 2003.) i dva poraza (Portugal 1999. i Njemačka 2011).




U radnom dijelu Skupštine HTS-a usvojeno je financijsko izvješće, a izglasane su i dvije promjene članstva u Upravnom i Nadzornom odboru. Novim članom Upravnog odbora postao je Mišo Mesić, a u Nadzorni odbor ušao je Reno Budić.


U svečanom dijelu sjednice Skupštine dodijeljene su donacije mladim i nadarenim tenisačicama i tenisačima, prikupljene na Noći hrvatskog tenisa, koja je održana u rujnu u Zagrebu.


Donacije u iznosu od 15.000 kuna dodijeljene su Miliju Poljičku, Petri Marčinko i Dinu Prižmiću, donacije u iznosu od 10.000 kuna Lei Bošković, Antoniji Ružić, Tari Würth, Admiru Kalenderu, Luciji Ćirić Bagarić, Sari Svetac i Alenu Billu, a donacije iznosa po 3.000 kuna primili su Luka Mikrut, Noa Vukadin, Matej Dodig i Patrik Jurina. Ukupno je donirano 127.000 kuna.


Hrvatski Davis Cup reprezentativci, koji su nagrađeni godišnjom državnom sportskom nagradom Franjo Bučar, odlučili su donirati pripadajući im novčani iznos od 20.000 kuna pa su po 10.000 kuna dobili udruga Debra i Teniski klub Travnjak.