WTA turnir

Donna Vekić se nije uspjela plasirati u drugo kolo turnira u Dohi

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

DOHA Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Dohi, uspješnija od 23-godišnje Osječanke bila je pet godina mlađa Poljakinja Iga Swiatek sa 6-4, 7-5 nakon sat i 51 minute igre.Bio je ovo drugi međusobni susret Vekić i Swiatek i druga pobjeda mlade Poljakinje koja je slavila i u 3. kolu Australian Opena ranije ove godine.

Tijekom prvoga seta vjetar je stvarao velike probleme na servisu objema igračicama, ali više je utjecao na Vekić koja je ubacila samo osam od 28 prvih servisa te je izgubila četiri od pet svojih servis-gemova.


U drugom setu Vekić se stabilizirala na servisu te je “break” prednosti koji je ostvarila u trećoj igri uspijevala držati sve do vodstva 5-4 i servisa za set. Tada je Swiatek izgubila jedan poen koji se trebao ponoviti, ali glavna sutkinja je ostala pri svojoj odluci usprkos višeminutnim prosvjedima Poljakinje. Ta nepravda pozitivno je utjecala na Swiatek koja je serijom preciznim udaraca s osnovne linije ostvarila “break” za 5-5, potom u sljedećoj igri osvojila gem na svoj početni udarac, a onda još jednom oduzela servis Vekić i okončala susret u svoju korist.


Još ranije u ponedjeljak od nastupa u Dohi se već nakon 1. kola oprostila i Petra Martić koju je svladala Čehinja Barbora Strycova sa 4-6, 6-1, 6-2.