ATP Monte Carlo

Borna Ćorić poražen od Talijana Fogninija, ništa od polufinala Monte Carla

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Nikola Mektić i Franko Škugor probili su se u polufinale turnira parova, oni su u četvrtfinalu nadigrali 2. nositelje, Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, sa 6-3, 7-5.



MONTE CARLO Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira iz serije »masters 1000« u Monte Carlu, bolji od njega je u četvrtfinalu bio Talijan Fabio Fognini sa 1-6, 6-3, 6-2 nakon dva sata igre.


Bio je ovo međusobni susret Ćorića i Fogninija i druga pobjeda talijanskog igrača, koji je bio uspješniji i u četvrtfinalu Umaga u srpnju 2014. godine.


Ćorić je u prvih pola sata susreta protiv Fogninija igrao sjajno, pogađao je »winnere« iz svih pozicija te stigao do prednosti od 6-1, 2-0. I u sljedećoj je igri na servis Fogninija stigao do izjednačenja te je bio blizu novom »breaku« kojim bi zasigurno slomio Talijana, no to se nije dogodilo, a Ćorić je u nastavku drugog seta u potpunosti podbacio. Našeg su igrača izdali i servis i forhend te je prvo izgubio prednost »breaka« za 2-2, a onda još jednom izgubio servis za 3-5.




U trećem setu Ćorić je zaigrao bolje, ali razigrao se i Fognini koji je u nekoliko poena upravo nadigrao Ćorića. Veliku pogrešku naš je igrač napravio već u prvoj igri odlučujuće dionice kada je na »break-loptu« Fogninija nakon odličnog servisa krenuo na mrežu, ali i pogrešno procijenio let lopte, povukao reket, a loptica je odsjela u terenu za vodstvo Talijana od 1-0. Fognini je još jednom oduzeo servis Ćoriću za vodstvo od 4-1. Imao je Ćorić još jednu priliku za povratak, ali je u gemu u kojemu je Fognini servira za meč propustio tri »break-lopte« za smanjenje na 5-3.


Fognini će u polufinalu igrati protiv 11-erostrukog pobjednika Monte Carla, Španjolca Rafaela Nadala koji je svladao Argentinca Guida Pellu sa 7-6 (1), 6-3.


Nikola Mektić i Franko Škugor probili su se u polufinale turnira parova, oni su u četvrtfinalu nadigrali 2. nositelje, Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, sa 6-3, 7-5.


Sljedeći suparnici bit će im Argentinci Maximo Gonzalez i Horacio Zeballos kojima je brazilsko-ruska kombinacija Marcelo Demoliner i Danil Medvedev predala četvrtfinalni susret.


U drugom polufinalu su britansko-brazilski par Jamie Murray – Bruno Soares i Nizozemci Robin Haase i Wesley Koolhof.