Nekada najbolji tenisač

ATP Rim donio sreću: Đokovićevo prvo četvrtfinale u 2018. godini

Hina

Reuters

Reuters

Nekada najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković plasirao se u svoje prvo četvrtfinale u 2018. godini zahvaljujući pobjedi 6-1, 7-5 nad Španjolcem Albertom Ramos-Vinolasom koju je ostvario u četvrtak u osmini finala ATP turnira Masters 1000 serije u Rimu. Đoković je još jednom dokazao koliko se dobro osjeća u Foro Italicu, gdje je četiri puta dizao pobjednički pehar i još četiri puta bio poražen u finalu do kojeg je stigao i na prethodna dva izdanja rimskog Mastersa.

Srpski tenisač će imati dobru priliku dohvatiti i polufianale, jer će protiv sebe imati Japanca Keija Nishikorija od kojeg je bolji bio i prije tjedan dana u Madridu, a u međusobnim dvobojima vodi sa 12-2, od čega je 5-0 na zemljanoj podlozi.


U petak su u Rimu na rasporedu svi četvrtfinalni dvoboji, a Marin Čilić i Pablo Carreno-Busta jedini su koji će svoj meč odigrati na drugom najvećem stadionu u Foro Italicu, NextGen Areni. Meč će započeti nakon što četvrtfinalni obračun na WTA turniru završe Njemica Angelique Kerber i Ukrajinka Jelina Svitolina, koje će krenuti u podne. Čilić i Carreno-Busta neće na teren izaći prije 14 sati.Na središnjem terenu će točno u podne program otvoriti Rafael Nadal i Fabio Fognini. Novak Đoković i Kei Nishikori su treći po redu, nakon Marije Šarapove i Jelene Ostapenko (ne prije 16 sati). Na kraju dana (ne prije 21 sat) o posljednjem polufinalistu odlučivat će David Goffin i Alexander Zverev, nakon što svoj četvrtfinalni meč završe Simona Halep i Caroline Garcia.