Zamet - Varaždin 26:25

Zamećani obranili pobjedu u ratu živaca

Igor Duvnjak

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

 Domaći su ušli u posljednju minutu vodstvom 26:25 golom Načinovića, obranili su se i došli do vrijedne pobjede nakon što su u 49. minuti gubili 21:18



RIJEKA – Utakmica 12. kola Paket 24 Premijer lige rukometaša: Zamet – Varaždin 26:25 (10:9). Dvorana na Zametu. Gledatelja 350. Suci Pavić, Torbarina (Zadar).


ZAMET: Zarev 2, Mozetić, Grgurević, Njegovan 2, Jeličić, Šehić 1, Sorić, Tomljanović 3, Bogosavljev, Samardžić 5, Viskić, Koler, Starčević 1, Martinović 7 (2), Načinović 5 (1).VARAŽDIN: Baranašić, Špruk 4, Vujović 1, Novak 2, Vojnović, Šagij 4, Meštrić, Vidaček 5 (2), Puček, Črnila, Budinski 1, Artić, Kranjec 4, Tači 4, Divjak, Trojko.

Isključenja: Zamet 4, Varaždin 8 minuta. Sedmerci: Zamet 7 (3), Varaždin 3 (2).


Rukometaši Zameta su zapjevali pobjedničku pjesmu nakon ogleda s Varaždinom na oproštaju s polusezonom. Mlada momčad je dobila rat živaca u kojem, istina, nije iskoristila čak četiri sedmerca, no u konačnici je poslije čak jedanaest izjednačenja izborila dragocjenu pobjedu.




U početnih šest minuta u protagonistu se pretvorio varaždinski vratar Sandro Meštrić, koji je obranio sedmerce Tina Tomljanovića i Verona Načinovića, ali su ipak Zamećani u otvaranju, u kojem su pored agresivnih zona »6-0« pogoci stizali na kapaljku, ipak održavali minimalnu prednost. Bilo je tako deset minuta, a onda su domaćini solo akcijom Patrika Martinovića i kontrom Tonyja Zareva prvi puta stekli dva gola prednosti, 4:2. Potom je na drugoj strani sedmerac zaustavio i domaći golman Marin Sorić. Zahvaljujući silnoj želji i agresivnosti u obrani, te Sorićevim odličnim obranama, domaći su do sredine poluvremena održavali ta dva koraka prednosti. Približavalo se i poluvrijeme, ali se rezultatski odnos snaga nije mijenjao, poslije sedam Sorićevih obrana Riječani su stalno održavali gol, dva prednosti.


U igri je uz silnu želju, bilo dosta nervoze i pogrešaka, a u 25. minuti prednost domaćina se istopila, Tomislav Špruk je izjednačio na 8:8, a trener Riječana Valter Matošević posegnuo za minutom odmora. Domaćini su se nakon toga golovima Nikole Njegovana i Vanje Šehića odvojili na dva gola razlike, ali je do poluvremena Varaždin ipak smanjio na 10:9.


U drugom poluvremenu su proradili napadi, to pak nije pogodovalo Riječanima jer je Matej Tači dvama golovima poravnao na 12:12. Ipak, odmah mu je istom mjerom uzvratio Patrik Marinović, iz sedmerca pa iz igre te je u 35. minuti 14:12. Kod 14:13, međutim, Meštrić mu je obranio sedmerac a Varaždinci su izborili peto izjednačenje.


Riječani su ponovno uspjeli stvoriti dva gola viška, 17:15 ali je dvadesetak minuta prije kraja bilo jasno da slijedi uzbudljivi nastavak, uostalom, Vidaček je izjednačio na 17:17 u 43. minuti. U 46. minuti Zamećanima je život postao još kompliciraniji jer je Tači gostima donio prvo vodstvo, 19:18, a odmah potom je Meštrić obranio sedmerac Načinoviću.


Vidaček je u 48. minuti povisio na 20:18 za goste, da bi Budinski povisio njihovu seriju na čak 4:0 i 21:18 u 49. minuti. Redale su se greške Zamećana i neiskorištene šanse, no ipak ih je Sandro Samasrdžić primaknuo na 22:21 u 52. minuti. Nakon nove obrane Sorića Martinović je pogodio za izjednačenje, 23:23 u 54. minuti, da bi Samaržić već u idućoj minuti vratio svoju momčad u vodstvo, 24:23.


U ratu živaca domaći su ušli u posljednju minutu vodstvom 26:25 golom Načinovića, obranili su se i slavili.


Marin Sorić: Izvukla nas je dobra igra u posljednjih deset minuta


Golman domaćina Marin Sorić je s 11 obrana, od čega jedan sedmerac, bio među istaknutijim imenima pobjednika.


– Bila je to utakmica s različitim poluvremenima. U prvom dijelu smo odigrali obranu jako dobro, primili smo samo devet golova. Odlično smo blokirali suparnike i činili faule kada treba. S druge strane u napadu nam nikako nije išlo. Nikako se nismo mogli odlijepiti kada bismo poveli s dva gola razlike. U nastavku je bilo totalno suprotno. U napadu smo bili dobri, obrana je malo popustila.


Foto: D. ŠKOMRLJ


Foto: D. ŠKOMRLJ



Čak su Varaždinci i poveli s dva razlike, no ni oni se nisu mogli odlijepiti, što bi vjerojatno odlučilo utakmicu. Dobra igra u posljednjih deset minuta nas je izvukla. Tada smo odigrali dobru obranu, uzeli smo dva važna boda za četvrto mjesto. Potpuno smo zadovoljni, to nam je bio i cilj na koncu polusezone. To smo i ostvarili. Za drugi dio sezone ćemo se još bolje spremiti. Nadam se da ćemo i u gostujućim utakmicama uzimati bodove kao i kod kuće ted da ćemo ostvariti taj ulazak u Ligu za prvaka.