Premijer liga rukometaša

Zamećani novom pobjedom žele potvrditi da su zaslužili Ligu za prvaka

Igor Duvnjak

Vedran Babić, direktor Zameta/Foto Arhiva NL

Vedran Babić, direktor Zameta/Foto Arhiva NL

Rudan Labin je čvrsta, borbena ekipa, očekuje nas teška utakmica. Nama je cilj ostvariti uspjeh i čim prije osigurati ostanak kako bismo kasnije igrali rasterećeno - kaže Tin Lučin. Utakmica u Centru Zamet počinje u 18 sati.



RIJEKA Rukometaši Zameta su se zahuktali u Ligi za ostanak u kojoj imaju tri početne pobjede i na vrhu su poravnati sa Sesvetama. Zamećani danas ugošćuju susjede iz Rudan Labina, kojima odmiču za tri koraka. Povodom ovog sudara susjeda u Centru Zamet održana je konferencija tza medije, pred novinare su izašli direktor Zamećana Vedran Babić, iskusni bek Nikola Babić te organizator igre i strijelac Tin Lučin.


– Kada se već nismo plasirali u Ligu za prvaka, primarni cilj nam je ići iz pobjede u pobjedu – rekao je direktor Zamećana. – Rudar smo tako svladali sa čak 13 golova razlike, ostvarili smo potom važan uspjeh u Sesvetama, a onda smo pobijedili i Goricu. Ove pobjede govore da naša ekipa vrijedi više od ovoga, da smo od početka bili kompletni, sigurno bismo igrali u Ligi za prvaka. Sada nam treba još pobjeda, dvije kako bismo mogli nastaviti igrati rasterećeno. Iza nas je, naime, mnogo stresnih utakmica.


Mladi Zamećani su navijačima prikazali niz uzbudljivih utakmica s usponima i padovima, mnogo utakmica su dobijali ili gubili »na knap«.





U Zamet su došli pozivi igračima za mlađe hrvatske selekcije. Tin Lučin je pozvan u juniorsku reprezentaciju, dok su pozivnice za kadetsku reprezentaciju dobili njegovi suigrači Fran Lučin, Veron Načinović, Patrik Martinović i Tin Tomljanović.



– Za mlade ekipe kakva je naša, normalno je da ima puno oscilacija. U svemu tome doma smo izgubili samo s Dubravom. Možda su nam ta dva boda uz još neke susrete nedostajala za plasman u Ligu za prvaka. U međuvremenu smo mnogo napredovali i ne vidim razloga zašto na kraju ne bismo bili prvi u ovoj Ligi za ostanak, iako smo zaslužili Ligu za prvaka. Primarni cilj nam je ići iz pobjede u pobjedu. Rudan Labin će ovdje ići na sve ili ništa, samo maksimalnim angažmanom, u koji uopće ne sumnjam, možemo doći do uspjeha – kaže Nikola Babić.


– Rudan Labin je čvrsta, borbena ekipa, očekuje nas teška utakmica – rekao je Tin Lučin. – Nama je cilj ostvariti uspjeh i čim prije osigurati ostanak kako bismo kasnije igrali rasterećeno. Naravno da očekujem pobjedu. Moramo krenuti snažno i od početka dati do znanja da smo favoriti na našem terenu i da ćemo nastaviti naš pozitivan niz.


Utakmica u Centru Zamet počinje u 18 sati.



Rukometašice crikveničke Murvice nastavljaju večeras u Bjelovaru svoju uzbudljivu utrku za ostankom u Prvoj ligi. Pritom su djevojke trenera Mladena Prskala dobile snažan bodovni i psihološki poticaj kada su u prošlom kolu na svom terenu dobile izravne konkurentice, ekipu Osijeka. Bjelovar je favorit, četvrtoplasirana ekipa lige osvojila je više nego dvostruko bodova više od Crikveničanki, ali one se ipak nadaju iznenađenju.


– Raspoloženje u ekipi je jako dobro jer smo svjesne koliko nam znači ona pobjeda sa Osijekom, teško izborena u napetoj utakmici – kaže pouzdana vratarka Murvice Sara Mandekić. – Bjelovara smo već pobijedile u Kupu te se imamo čemu nadati. Zašto ne bismo nešto nešto s njima ostvarile i u prvenstvu? Bilo kakav pozitivan učinak bio bi nam itekako dragocjen.