Produžili vjernost

Trolist talentiranih rukometaša Načinović, Starčević i Mrakovčić još godinu u Zametu

Igor Duvnjak

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



RIJEKA – MRK Zamet je u Trofejnoj sali Centra Zamet održao pressicu na kojoj su vjernost klubu produžile tri nade riječkog rukometa, pivot Veron Načinović, vanjski pucač Matija Starčević i svestrani Marko Mrakovčić.


Trolist talentiranih rukometaša potpisao je nove jednogodišnje ugovore, a uz njih su pred novinare, kojima je ujedno spomenuta i današnja utakmica na Zametu s Varaždinom (18 sati), izašli i direktor kluba Vedran Babić te tim menadžer Boris Konjuh. Današnja utakmica izgubila je na težini još prošle subote kada su Riječani labinskim bodom osigurali ostanak u Premijer ligi, danas igraju za prestiž i publiku nalazeći se na drugom mjestu Lige za ostanak bodovno poravnati sa svojim tradicionalnim varaždinskim rivalima.


– Utakmica nam jako puno znači jer želimo pobjedom zaključiti sezonu – poručio je Vedran Babić. – Pohvale igračima za osanak, tako i Mrakovčiću, koji je dobar dio sezone igrao ozlijeđen.




Spomenuti svestrani igrač, vrlo zapažen ove sezone, mladić čiji su golovi u finišu bili ključni za osvajanje boda u Labinu, osvrnuo se na sezonu.


– Tijekom sezone smo mijenjali ciljeve. Prvo smo željeli ostanak, potom nam je dolaskom nekoliko pojačanja cilj bila Liga za prvaka – rekao je Mrakovčić. – Bila je to naša turbulentna sezona u kojoj je bilo uspona i padova, u finišu smo imali i malo sreće. Atmosfera u ekipi je odlična, nadamo se da ćemo svi ostati na okupu.


Veron Načinović je veliko obećanje riječkog rukometa, jedan od oslonaca ekipe. Odlučio je ostati u matičnoj sredini smatrajući da i ovdje može još više napredovati.


– Iduće sezone nam je cilj igrati Ligu za prvaka. Bit ćemo godinu dana iskusniji, nadamo se uspjehu. Treba samo marljivo raditi i onda će sve doći na svoje – rekao je Načinović.


Matija Starčević se želi pobjedom oprostiti od navijača.


– Bez obzira što smo već osigurali ostanak, nama je ova utakmica itekako važna, želimo pobijediti Varaždin, kao i da svi naši mladi igrači dobiju šansu – rekao Starčević.


Boris Konjuh priželjkuje uspješan završetak sezone, očekujući puno od iduće jer vjeruje u potencijal mladosti Zamećana.


– Uložit ću još više energije kako bih pomogao. Želimo pružiti ovoj našoj djeci što više mogućnosti, oni su naša najveća vrijednost.