Svjetsko prvenstvo u rukometu

Sjajni Šego: “Natrčao sam se kao nikad”. Cindrić otkrio zašto ne igra

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Hvala Bogu da me ide, da ostane ovako ne bih se ljutio, rekao je prvi vratar Hrvatske



MUENCHEN U dobroj sam formi i nadam se da će me i dalje ići ovako dobro, kazao je nakon pobjede nad Makedonijom hrvatski vratar Marin Šego.


Šego je nastavio sa sjajnim obranama u prve tri utakmice prvenstva i več je skupio 34 obrane.


»Natrčao sam se kao nikad u karijeri. Od prve do zadnje minute smo bili koncentrirani, iako nije bilo lako protiv Makedonije, koja igra jako brzo i atraktivno. Zaslužili smo pobjedu«, kazao je Šego, koji je bio na zavidnih 13 obrana.




»Hvala Bogu da me ide, da ostane ovako ne bih se ljutio. Ma da imam i osam obrana, samo da pobjeđujemo«, kazao je prvi vratar Hrvatske.


David Mandić je odigrao skoro cijelu utakmicu i postigao četiri gola.


»Iskoristio sam dobro minutažu, čuvao sam nekad najboljega igrača svijeta Kirila Lazarova i naravno da su bile i pogreške. Momci su odigrali jednu od boljih utakmica, bili smo borbeni i zasluženo pobijedili. Šteta što je Cindrić malo ozlijedio zadnju ložu, ali išlo je i bez njega«, kazao je krilo PPD Zagreba.


Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša Luka Cindrić nije igrao u dvoboju s Makedonijom zbog ozljede zadnje lože desne noge, koju ima od početka sezone.


»Imam malih problema sa zadnjom ložom desne noge, ali nije ništa strašno. To je bio dogovor mene, liječnika i izbornika da ne riskuramo, no da je bilo gusto protiv Makedonaca vjerojatno bih igrao«, kazao je Cindrić, koji nije nastupio ni na utakmici s Japanom, a gotovo sigurno neće igrati protiv Bahreina u srijedu.


»Vučem to već duže vremena, a tu sam osjetio bol nakon Islanda. Nadam se da ću biti zdrav za Španjolsku«, zapravo siguran sam da ću igrati protiv Španjolaca, kazao je srednji vanjski Kielcea.


Hrvatska u srijedu igra s Bahreinom, a u četvrtak joj predstoji vrlo važan dvoboj sa Španjolskom, ključan za bodove u drugoj fazi.