Prva liga rukometaša - jug

Rukometašima Kozale susjedski derbi i važni bodovi na putu prema Premijer ligi

Igor Duvnjak

Dario Polić (Kozal)/M. GRACIN

Dario Polić (Kozal)/M. GRACIN



RIJEKA Utakmica 12. kola Prve lige rukometaša – jug: Kozala – Mornar Crikvenica 32:21 (17:12). Dvorana »Dinko Lukarić«. Gledatelja: 200. Suci: Baić, Šulekić (Novska).


KOZALA: Ćaćan, A. Dunato 2, Balas, Bartolović, Islamović 7, Buneta 3, Polić 7, Ljevar 6, Štucin 1, D. Dunato 2, Tomaš 1, Anić, Milih 2, Schlagenhauf, Loparac.


MORNAR-CRIKVENICA: Zena, Dokoza, T. Daskijević 2, Lušić 4, Derossi, F. Daskijević, I. Domijan 2, Ćupić 3, Car 1, Mijić 6, Dragičević, Stupar, Turčinov 3, Prpić, K. Domijan.




Rukometaši Kozale su na svom parketu na kraju plesali pobjednički ples poslije punog pogotka u susjedskom derbiju s Mornar Crikvenicom. Crikvenički gosti su poveli 3:1, do približavanja sredine prvog poluvremena je viđeno čak sedam izjednačenja, a od 16. minute s tri uzastopna pogotka raspoloženog Fabijana Ljevara domaća momčad se počela odvajati, uskoro je ostvarila seriju 4:0 za vodstvo 13:9 golom Matea Miliha. Do odmora je bilo dosta nervoze, kako na parketu, tako i na tribinama, srećom se sve smirilo bez nekih incidenata…


Najteže dolazi


U tom razdoblju domaće serije je golman Kozalčana Luka Ćaćan obranio sedmerac. Raspoloženi vratar Crikveničana Liridonu Zena nije mogao pomoći svojoj momčadi koja je sve više zaostajala, na poluvremenu je 17:12.


Kozalčani su čvrsto krenuli u nastavak igre. Zaigrali su vrlo čvrsto u obrani »5-1« s kojom je napad Mornara Crikvenice vrlo teško pronalazio rješenja. Gosti su vrlo rijetko dolazili do pogotka, a na drugoj strani Dino Islamović, visoki Dario Polić, Fabijan Ljevar i ostali su punili crikveničku mrežu, toliko da je na kraju bilo visokih 32:21 za Kozalčane.


– Znali smo da je Mornar Crikvenica u problemima. Ušli smo u utakmicu malo opušteno i onda smo nepotrebno ušli u neke tenzije umjesto da se brzo odvojimo na deset golova razlike i lagano susret privodimo kraj – rekao je dugogodišnji trener Kozale Darko Dunato. – Ovo nije Mornar Crikvenica od jeseni, ova utakmica nije nikakvo mjerilo za proljeće koje je pred nama. Tek sada dolaze one važne utakmice, već je sljedeća s Balić-Metličićem u Splitu. Što se tiče naših očekivanja, nadamo se ostanku prvi vrhu i profiliranju jednog ili dva igrača za sljedeću sezonu. Želimo imati kontinuitet koji smo imali i do sada, samo što smo sada krenuli prema gore. Nismo više od sredine prema dolje nego smo od sami vrh ove Prve lige – jug. Ako radiš dobro, možeš u budućnosti očekivati dobre rezultate i mi smo zadovoljni s ovim do sada. Promocija u Paket 24 Premijer ligu?



Ostali rezultati: Senj – Karlovac 29:22, Balić Metličić – Hrvatski dragovoljac 29:21, Buzet – Metković Mehanika 27:24, Trogir – Ribola Kaštela 29:25, Rudan Labin – Solin 26:21.


Poredak: Trogir 21, Kozala 18, Buzet 15, Ribola Kaštela 13, Senj 13, Balić Metličić 11, Hrvatski dragovoljac 11, Metković Mehanika 11, Rudan Labin 10, Karlovac 8, Solin 8, Mornar Crikvenica 4.



– Ako bi se otvorila neka šansa, normalno da bismo je htjeli iskoristiti, ali mislim da je u ovom trenutku Trogir bolja ekipa. No, kao i u svakoj utakmici, tako je bilo i jesenas s njima, mi idemo na pobjedu jer tako stasaju igrači i tako stasa ekipa.


Crikveničani su u prvoj četvrtini prijetili iznenađenjem na Kozali, ali kako su minute prolazile, više nisu mogli držati korak s domaćinima.


Na dobrom putu


– Utakmica je bila dosta napeta s naše strane, pokušali smo doći ovdje i biti u što boljem izdanju. Imali smo dosta promjena u ekipi. Pokazali smo da smo na jednom dobrom putu pomlađivanja momčadi i što se toga tiče za budućnost kluba nema brige – rekao je trener Mornara Crikvenice Tomislav Čupić. – Kada je riječ o utakmici, Kozala je bila bolja. Ljestvica pokazuje da se oni bore za ulazak u paket 24 Premijerligu, mi se borimo za ostanak. Nadam se da ćemo kroz nekoliko kola igrački kadar dovesti u što pristojnije stanje, nadamo se ostanku u ligi. Nadamo se dolasku jednog ili dvojice mladih igrača. Klub je stabilan i ide dalje, bez obzira na to jesmo li na vrhu ili na dnu ljestvice.