Prva liga rukometašica

Rukometašice Murvice pred ispunjenim tribinama svladale Umag

Igor Duvnjak

Kirice su imale bučnu podršku s tribina/S. DRECHSLER

Kirice su imale bučnu podršku s tribina/S. DRECHSLER

Nakon svega zadovoljne igračice trenera Mladena Prskala su se našle u slavljeničkom klupku poslije osvajanja nužnih bodova u borbi za ostanak. Kirice su put do pobjede ostvarile rafalnom paljbom, efikasnim napadom, potezima za koje umaška obrana nije nalazila nikakvih rješenja 



CRIKVENICA Utakmica 25. kola Prve lige rukometašica: Murvica – Umag 33:29 (18:12). Dvorana u Crikvenici. Gledatelja 400. Suci: Duspara, Rogić (Velika Gorica)


MURVICA: Antić, Ljubanović, Butković 1, Skorić 8 (2), Kalčić 5, Grozdek, Filipović 4, Lekaj 6, Paurević 5, Mandekić, Debelić 4, Pešut, Talan, Car, Matijašić, Tomić.


UMAG: Zubak, Pratljačić, S. Imamović, Kernjus, Mataija, Miočinović 8 (1), Jajčević 6, Pavković 4, Brkljača, Bunić, Blašković, Mikolić 2, A. Imamović, Ljubić 8.




Isključenja: Murvica 6, Umag 10 minuta. Sedmerci: Murvica 3 (2), Umag 3 (2).


Navijači Murvice, koji su dobro popunili tribine crikveničke dvorane, na nogama su dočekali posljednji zvuk sirene, slaveći pobjedu svojih ljubimica u susjedskom derbiju s Umagom. Nakon svega zadovoljne igračice trenera Mladena Prskala su se našle u slavljeničkom klupku poslije osvajanja nužnih bodova u borbi za ostanak. Kirice su put do pobjede ostvarile rafalnom paljbom, efikasnim napadom, potezima za koje umaška obrana nije nalazila nikakvih rješenja u najvećem dijelu utakmice. To pogotovo vrijedi za prvo poluvrijeme kada su domaće u napadu letjele neuhvatljivo za svoje suparnice čime je i izborena prednost 18:12.


U početnom dijelu susreta, u prvih desetak minuta igre, viđeno je nekoliko izjednačenja, a onda su Kirice polako dodavale gas odvajajući se sve više. Nakon 7:7 u 14. minuti, za samo jednu minutu je 9:7 a u 25. minuti je Antonela Kalčić ostvarila do tada najveću razliku, pogodila je za 14:11. Do odlaska na odmor Kirice su nastavile u istom ritmu, nanizavši seriju od čak 5:0 povele su 16:11, a na odmoru je 18:12.


Niti nastavak nije počeo ništa bolje za istarske gošće, Ana Paurević je povećala na 19:12, a onda je prednost Murvice rasla kao napuhani balon. U 37. minuti je bilo čak 25:16, gostujuća ekipa je djelovala totalno razbijeno. Vratarka Sara Mandekić, već poslovično uspješna, te igračice ispred nje, bile su gospodarice situacije. Ipak, protekom vremena raspoložena Ivona Skorić i suigračice su počele popuštati u jakom napadačkom ritmu koji su diktirale. Umag se primaknuo, nakon serije 3:0 gošće su u 50. minuti smanjile na 27:24. Domaća klupa je reagirala »time outom«, nakon toga je Antonela Kalčić postigla dva dva gola, odmaknula svoju ekipu na 29:24 i važna pobjeda je bila nadomak. U preostalim minutama Murvica je prednost pretvorila u bitan kapital u borbi za ostanak i danas će osluškivati vijesti iz Zagreba gdje igraju Trešnjevka i Osijek, izravne konkurentkinje Crikveničanki. Sada sve tri ekipe imaju po 12 bodova, pritom Crikveničanke u posljednjem kolu bez borbe dobivaju nova dva boda (Zamet). U eventualnom krugu Murvica ima dvije pobjede nad Osječankama i 1-1 s Trešnjevkom uz slabiju gol razliku…