Ramiz Đekić

Rukometašice Murvice dočekuju Osijek s novim, privremenim trenerom

Igor Duvnjak

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Ja sam privremeno rješenje, već se razgovara s nekim tko će biti novi trener - kaže Đekić o svom dolasku na kormilo Kirica



RIJEKA Rukometašice crikveničke Murvice, koje u svojoj drugoj prvoligaškoj sezoni u prvih deset nastupa nisu uspjele osvojiti niti boda, imaju novog kormilara. Mladena Prskala, koji je uveo ekipu u elitno društvo i izborio ostanak, naslijedio je Nikola Čupić, a sada se uoči večerašnjeg dolaska Osijeka uprava odlučila za novo rješenje – Ramiza Đekića.


– Ja sam privremeno rješenje, već se razgovara s nekim tko će biti novi trener – kaže Đekić o svom dolasku na kormilo Kirica. – Jedino ako se to ne uspije realizirati, bit ću trener dok ne nađemo rješenje.


Ekipa je, uz neke pehove i ozljede te nepovoljan raspored, ostajala praznih ruku iz kola u kolo, čemu je svjedočio i novi trener stvarajući svoju sliku o svemu.




– Što se tiče ove prvoligaške sezone, druge ekipe su se pojačale, naša ekipa je ostala uglavnom ista. Malo se izgubila i agresivnost u obrani, koje nismo imali. Cure možda napadački nisu bile skroz fokusirane, ali vjerujem da one mogu. U ovom trenutku je psihološki trenutak dosta bitan, naime, u deset utakmica imamo deset poraza. Imali smo težak početak, u prvih sedam kola smo imali jako teške utakmice, uz to nismo uspjeli dobiti Splita kojeg smo možda trebali pobijediti. Da smo u tom dijelu sezone dobili ovu utakmicu, bili bismo psihološki puno jači. Uglavnom, do sada smo imali vrlo težak raspored, sastajali se primjerice s Lokomotivom, Podravkom Vegetom, Kokom, Bjelovarom, Zrinskim, imali smo teško gostovanje u Sinju. Onog dana u Sinju cure nisu imale svoj dan, da im je možda išlo malo bolje, moglo je biti i drugačije.


U Murvici nemaju vremena kukati »za prolivenim mlijekom«, za utakmicama koje su iza nje, valja se maksimalno fokusirati na sadašnji trenutak i što bolje odgovoriti obavezama.


– Sada moramo dati sve od sebe da dobijemo dvije iduće utakmice koje igramo doma, prvo s Osijekom, a onda s Dugim Selom.


Svjestan je kvaliteta osječkih gošći, ali vjeruje u svoju ekipu.


– Osijek je jako dobra ekipa, pokrivena dobro na svim pozicijama. Imaju i dvije reprezentativke, Doru Lacković na lijevom vanjskom i našu Josipu Jerčinović na desnom krilu. Imaju i dobrog pivota, Milić. Gošće igraju jako dobro kao kolektiv. Mi trebamo dati sve od sebe na domaćem terenu, vjerujem da u tom slučaju možemo pobijediti.