Nika Bukvić

Nova Uprava dala nam je vjetar u leđa, ne želimo ispasti iz Prve lige

Igor Duvnjak

Nika Bukvić (Zamet)/Foto Arhiva NL

Nika Bukvić (Zamet)/Foto Arhiva NL

 Na dnu smo, ali dajemo sve od sebe. Ne želimo ispasti iz Prve lige. Stisnut ćemo zube, pružati sve od sebe da uspijemo, da ne ispadnemo - kaže Nika Bukvić



RIJEKA Rukometašicama Zameta je kroz nepopularne kvarnerske oblake ipak u jednom tjednu granulo sunce nade, dočekale su mjesecima čekano novo vodstvo kluba na čelu s predsjednicom Ivom Lesjak, a onda i ligaški pun pogodak kojega su čekale »samo« od listopada. Nesalomljiva, goropadna riječka rukometna mladost je pred uskim krugom najvjernijih navijačica i navijača, koji je nikada ne napuštaju, demantirala papirnate prognoze prema kojima je posljednja ekipa na ljestvici bez izgleda s visokoplasiranim gošćama iz Sesveta.


Katja Mikolić sa sedam i Nika Bukvić, golgeterica utakmice sa čak devet golova, ali i sve ostale djevojke trenerice Adrijane Prosenjak su zorno demonstrirale kako uzrečica o »bacanju srca na parket« nije isprazna parola. Domaće se nisu predavale niti u jednom trenutku i te im se »nakon upornog kucanja i otvorilo« i to tako da su slavile sa čak pet golova razlike, 27:22. Zaostajale su u prvom poluvremenu i sa po tri gola razlike, ali nisu prestajale krčiti put ka željenom uspjehu i u tom nadmudrivanju su se pokazale psihološki čvršćima od favoritkinja. Kada su nakon osam izjednačenje povele prvi puta nepunih desetak minuta prije kraja, domaće »lavice« su jednostavno postale nezaustavljive.


– Odlično smo ušle u ovu utakmicu, to što smo napokon dobile upravu dalo nam je vjetar u leđa – kaže Nika Bukvić, vanjska igračica rođena 2000. godine. Do kraja utakmice je ostala nerješiva enigma za suparnice u gostujućoj zoni, sve se više doima kao predvodnica novog vala riječkog ženskog rukometa. – Sada pokušavamo napraviti sve kako bismo se poboljšale, neka se vidi da mi to možemo. Trebamo sada dalje nastaviti ovako raditi. Inače, odlična smo klapa, dišemo zajedno, složno treniramo. U ovoj utakmici smo pokazale i to zajedništvo te naše mogućnosti. Na poluvremenu smo se dodatno dogovorile i krenule smo još jače. Htjele smo ih što bolje pritisnuti i uspjele smo dobrom podrškom naše trenerice i cijele ekipe.




Zamećanke su do ovog kola imale tek jednu pobjedu, netko će se našaliti da su udvostručile bodovni učinak. Pred njima je pak ozbiljna zadaća, borba za ostanak.


– Na dnu smo, ali dajemo sve od sebe. Ne želimo ispasti iz Prve lige. Stisnut ćemo zube, pružati sve od sebe da uspijemo, da ne ispadnemo.