Premijer liga rukometaša

NEDJELJKO LALIĆ: Pobjeda nad Rudarom je prioritet, bodovi su nam neophodni

Igor Duvnjak

Natjecanje će se dijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak te se bodovi prenose, stoga je svaka utakmica važna. Bodovi su nam neophodni – kaže trener rukometaša Zameta



RIJEKA Momčad rukometaša »Zameta« nastavlja utrku u Premijer ligi večerašnjim nadmetanjem na domaćem parketu s »Rudarom« iz Rude, klubom u kojem je poteklo već zaboravljeno pojačanje Riječana, ondašnji olimpijski pobjednik Vladimir Šujster. Iza ekipe trenera »Zameta« Nedeljka Lalića je sezona s promjenljivim rezultatima, kao da je u skladu s jesenskim vremenskim prilikama. U početku rezultati nisu stizali usprskos dobrim igrama, nakon toga je ostvarena bogata berba u četiri nastupa poslije čega su Riječani poraženi u varaždinskoj uzbudljivoj završnici.


– Mi smo od samog okupljanja imali problema. Već na početku priprema smo bili bez kadetskih reprezentativaca. Tu smo izgubili malo vremena, uigravali smo jednu ekipu a onda su došli ti igrači, trebalo je uklopiti njih – podsjeća Nedeljko Lalić. – Nakon svega toga došli su Babić, onda Lučin te Glavaš te smo morali opet uigravati na neki način tu novu ekipu. Kada se sagledaju sve te stvari od početka do kraja, možemo izraziti zadovoljstvo da je ekipa odigrala na solidnoj razini sve utakmice bez obzira na to što smo izgubili neke susrete na početku prvenstva i to u posljednjim minutama. Pokazali smo kontuinuitet u formi dobrim igrama bez obzira na to koliko bodova imamo. nije bilo velikih oscilacija u našoj igri. Od trenutka kada se ekipa kompletirala te kada su u skladu sa svojim mogućnostima zaigrali Glavaš, Babić i Lučin, došli smo u seriju bez poraza, odigravši dobro s »Porečom«, »Umagom« i »Sesvetama« te s »Goricom«. Nismo odigrali loše niti u Varaždinu, naprotiv. Dečki su odigrali na solidnoj razini, željni pobjede.


Nadareni Zamećani pokazuju itekakav talenat, navijači se nadaju dobrim rezultatima.




– Ova ekipa može puno više, samo nužno je razdoblje rada i treninga kako bi se uspostavila željena igra. Ako bi ta momčad ostala na okupu, za godinu – dvije mogla bi igrati značajnu ulogu u našem prvenstvu.


Riječka momčad večeras od 18 sati želi bodove i uzvračanje »Rudaru« za poraz u gostima.


– Nadam se da ćemo pobijediti. To nam je prioritet. Natjecanje će se na koncu dijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak te se bodovi prenose, stoga je svaka utakmica važna. Bodovi su nam neophodni.


U NALETU – Nedeljko Lalić s rukometašima Zameta D. ŠKOMRLJ