Bečki odjeci

LINO ČERVAR: Karačićeva ozljeda je veliki hendikep, ali sačekajmo liječničku dijagnozu

Portal Novilist.hr

Lino Červar/Foto REUTERS

Lino Červar/Foto REUTERS



BEČ  Izbornik Lino Červar bio je vidno nervozan neposredno nakon utakmice i remija sa Španjolskom. Jasno je da je izbornika puno više pogodila ozljeda Karačića nego remi sa Španjolcima.


– Moram prvo reći da mi je žao zbog Karačića. Gubili smo, ali veseli što su preokret napravili igrači iz drugoga reda. Španjolska nam skoro 20 minuta nije zabila gol. Neriješno je u redu, ali strašno mi je žao što nismo dobili. Međutim, napravili smo jednu pogrešku u obrani… –  kazao je Červar, koji neposredno nakon utakmice nije mogao reći puno više o Karačićevoj ozljedi.


– Karačić je izašao zbog ozljede, Cindrić iz istih razloga nije igrao i sigurno da je to veliki hendikep. Ne mogu ništa konkretnije govoriti o Karačićevoj ozljedi, moramo prvo dobiti dijagnozu. Cindrić je rekao da je povrijeđen i da ne može igrati i zato ga nisam stavio igrati.




Poraz Mađarske znači da Hrvatsku u polufinalu čeka Norveška ili Slovenija.


– Još je rano govoriti o tome, mora tek završiti utakmica Norveške i Slovenije da bi to mogli komentirati. Deset godina nismo igrali u finalima, razmišljamo o finalima jer je to sportski. Polufinale je sasvim druga utakmca, svatko može svakoga dobiti. Treba sačekati da vidimo koja ćemo dobiti u polufinalu.


Vratar Marin Šego sakupio je devet obrana.


– Teška i zahtjevna utakmica, Španjolci su odigrali vrlo dobrih 35 minuta. Nismo se dobro snašli. Međutim, u zadnjih 20 minuta smo igrali jako dobro u obrani i efikasno u napad. Čak smo imali šansu dobiti utakmicu. Na poluvremenu nam je trener rekao da moramo ići jače, da moramo raditi jače faulove. Možemo biti jako zadovoljni iako nam je malo žao što nismo upisali sedmu pobjedu. Međutim, nismo izgubili, okrećemo se idućim utakmicama i polufinalu. Moramo vidjeti što je Igorom, nije bilo ni Cindrića, ali koliko god nas ima trudit ćemo se najviše što možemo – rekao je Šego.