Trener rukometaša

Igor Marijanović: ‘Ovo je samo jedan korak’

Igor Duvnjak

Igor Marijanović /Snimio:Silvano Ježina

Igor Marijanović /Snimio:Silvano Ježina



RIJEKA Bitno podmlađena momčad rukometaša »Zameta« je pravodobno reagirala u trenucima krize. Nakon tri uzastopna poraza odgovorila je na imperativ pobijedivši »Metalac« u Zagrebu. Momčad trenera Igora Marijanovića je uzvratila »metalcima« za prošlosezonske poraze, vodila je čitavim tijekom utakmice da bi zadovoljna napustila teren.


– Ostali smo na jednom pivotu, Ivanu Majiću, igrao je svih 60 minuta u obrani i u napadu i odlično je odradio posao. Matija Golik je bio pravi kapetan i obrambeno i napadački. Anton Dunato je radio ono što mu ide najbolje, radio je za ekipu – kazao je kormilar Zamećana. – Imali smo Vedrana Žunića koji je uspio odraditi cijelu utakmicu u obrani. Riječ je o iskusnijem igraču, s njim koji je vikao, galamio, vodio tu djecu, to je dobro izgledalo, gusto, čvrsto i s dobrim blokom. Ne želim nas hvaliti previše jer ovo je samo jedan korak. Treba nastaviti dalje.


Zamećani su dobro odgovorili na pritisak, pobijedili su i načinili korak u pravom smjeru.




– I vritnjak je korak naprijed. Stvorio nam se pritisak pobjede i uvukla se neka nervoza nakon »Sesveta« kada smo izgubili više nesretno, nego što smo odigrali loše. Dečki su reagirali fenomenalno i isčupali smo jako bitnu pobjedu.


U riječkom taboru sada nešto lakše dišu s dva boda u vrlo izjednačenoj konkurenciji.


– Nema razmišljanja o lakšem disanju, još uvijek smo posljednji na ljestvici, iako je sada do četvrtog-petog mjesta dva boda razlike. Smatramo da nam ovdje nije mjesto, da moramo nastaviti ovim putem kako bismo se maknuli s ove ružne pozicije.


Na putu su stalno novi izazovi, slijedeći je tradicionalni susjedski derbi kod kuće s »Umagom«.


– Put nije lak. Mi smo sebi najveći problem. Već smo duže bez ozliojeđenog Mrakovčića. Sada smo ostali bez Verona Načinovića i Dujma Dunata, nadamo se da će se oporaviti za regionalni derbi s »Umagom«. U ekipi su srednjoškolci koji ne stignu trenirati zbog školskih obaveza. Stoga imamo velik problem da se skupimo za trening. Kada se skupimo i odradimo trening to izgleda smisleno.