EP u rukometu

Hrvatski rukometaši saznali prvog suparnika u drugom krugu, Slovenci stopostotni

Hina

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL



Jedan od domaćina ovogodišnjeg Europskog prvenstva za rukometaše Austrija osvojila je prvo mjesto u skupini B prvog kruga natjecanja sa stopostotnim učinkom nakon što je u 3. kolu u Beču u utorak svladala Sjevernu Makedoniju sa 32-28 (18-12) te će biti prvi suparnik Hrvatske u drugom krugu koji počinje u četvrtak.


Austrija je dominirala tijekom čitavog susreta te je u 52. minuti imala i 10 golova prednosti (32-22). Uslijedilo je opuštanje kod domaćih što je Sjeverna Makedonija iskoristila te sa šest uzastopnih pogodaka ublažila poraz.


Robert Weber sa sedam i Mikola Bilik sa šest golova predvodili su Austriju, dok je Stojače Stoilov postigao pet golova za Sjevernu Makedoniju.




Još ranije je poznato da će Hrvatska u drugom krugu za suparnike imati još Španjolsku i Njemačku, reprezentacije koje su osvojile prva dva mjesta u skupini C, dok će posljednjeg protivnika saznati nakon utakmice Ukrajina – Češka koja je na programu od 20.30 sati. U toj utakmici Ukrajina za prolazak mora pobijediti s najmanje dva gola razlike, dok je Češkoj dovoljan svaki pozitivan rezultat, pa čak i minimalni poraz.


Sa stopostotnim učinkom prvi krug natjecanja okončala je i Slovenija koja je u skupini F u Goteborgu svladala Švicarsku sa 29-25. Mha Zarabec je sa šest golova bio najbolji kod Slovenije, dok je Andre Schmid s osam pogodaka predvodio Švicarsku.


Velikan Francuska, koja je nakon dva poraza u prva dva kola izgubila izglede za prolazak u drugi krug, u svom je posljednjem nastupu na ovom EP u Trondheimu svladala Bosnu i Hercegovinu sa 31-23 u susretu skupine D. Valentin Porte postigao je sedam pogodaka za Francusku, a Marko Panić devet za BiH.