Rukometni derbi

FILIP GLAVAŠ: Poreč je jako dobra ekipa, ali nama su bodovi prijeko potrebni

Igor Duvnjak

Filip Glavaš/Foto Arhiva NL

Filip Glavaš/Foto Arhiva NL



RIJEKA Kada je utrka riječkih rukometaša za bodovima već krenula, vodstvo rukometaša »Zameta«, čiji sastav večeras u susjedskom derbiju dočekuje kvalitetni »Poreč« (18 sati), počelo je pojačavati mladu momčad s iskusnijim povratnicima. U vanjsku liniju se prvo vratio Nikola Babić iz Križevaca, nakon toga je iz »PPD Zagreba« vraćen bek Tin Lučin, koji je odmah zablistao, ali se, nažalost, ozlijedio te je izvan stroja. Iz Varaždina je stiglo desno krilo Filip Glavaš, koji je već na prvom gostovanju u Vinkovcima pokazao da se njegova »vruća« ljevica nije ohladila.


– Vratio sam se kući, želim pokušati pomoći mlađim dečkima da ostvarimo dobar rezultat u Premijer ligi te da se pokaže njihova kvaliteta, kao i kvaliteta našeg rada – kaže 21-godišnji Filip Glavaš, jedno od najkvalitetnijih, ako ne i najkvalitetnije desno krilo Premijer lige.


Glavaš je bio među Zamećanima koji su prije nekoliko sezona sudjelovali u zvučnim klupskim međunarodnim uspjesima kada su u kvalifikacijama za Kup EHF-a eliminirali francuski »Creteil« i rumunjski »Bukureš«, a ispali su od bundesligaša »Melsungena«. Nakon masovnog odlaska igrača sada je zatekao drastično pomlađenu momčad.





Pred mladom ekipom rukometašica »Zameta«, koja je očekivano u vrtlogu borbe za ostanak, dug je put do Ploča i gostovanja kod favoritkinja iz »Dalmatinke«, koje su osvojile osam bodova, četiri puta više nego njihove večerašnje gošće (19 sati).


– Znamo da se »Dalmatinka« pojačala, dosta su se poboljšale u odnosu na prošlu sezonu. Došle su im neke igračice iz Splita – kaže visoka kružna igračica Maja Visković, rođena 1998. godine, jedna od najistaknutijih u sastavu trenerice Adrijane Prosenjak. Nije samo igračica, nego i sutkinja između igračkih obaveza.


– Znamo da će biti teško, ali idemo na pobjedu u Pločama.



– U ono vrijeme bio sam jedan od klinaca koji je nosio lopte, sada sam stekao iskustvo. Ova ekipa ima itekakav potencijal. Svi oni trebaju zapeti, trenirati i raditi da bi postigli nešto više u rukometu.


Jesenska bodovna berba Zamećana nije nimalo bogata, riječka momčad nakon šest nastupa ima tek jednu pobjedu uz pet poraza.


– Nema puno vremena, moramo se uhvatiti posla. Trebamo znati prelomiti utakmice. Mlada ekipa treba napraviti iskorak u svijet odraslih, skupiti hrabrost, suočiti se sa stvarnošću i pokušati pobijediti »Poreč«. Stanje je takvo da su bodovi prijeko potrebni da bi se ekipa digla i da bi se stabiliziralo stanje na tablici. Nadam se ovoj domaćoj pobjedi te da će publika doći i prepoznati trud ovih dečki. Porečani su jako dobra ekipa s jako dobrim individualcima i iskustvom, a ja očekujem da ćemo pružiti dobru partiju. Moramo skupiti glave i pokazati što možemo da bismo svi skupa zadovoljni otišli sa utakmice.