Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Poraz od Njemačke

Červar: "Danski suci su dijelili nepravdu i to besramno. Oteli su nam pobjedu"

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 21. siječanj 2019. u 23:22 2019-01-21T23:22:50+01:00

Ne mogu amateri odlučivati o sudbini sportaša, žestio se Červar 

KOELN Danski suci su večeras dijelili nepravdu i to na tako besraman način da je povrijeđena i Olimpijska povelja, ljut je bio nakon poraza od Njemačke hrvatski izbornik Lino Červar.

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u drugom susretu skupine I u Koelnu nakon velike drame izgubila od Njemačke sa 21-22 (11-11). Červar se nakon utakmice obrušio na danski sudački par Gjeding-Hansen i njihovih nekoliko odluka u zadnje dvije i pol minuta koje su sve otišle na njemačku stranu.

»Ovo svjetsko prvenstvo je ujedno i kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Tokiju. A ja sa 45 godina trenerskog iskustva mogu reći da je narušena olimpijska povelja, pravo svakog sportaša na ravnopravnost.

Nema u sportu malih i siromašnih zemalja, bar ne bi tako trebalo biti, a danski suci su večeras jako oštetili hrvatsku reprezentaciju i ugrozili moje i pravo mojih igrača na Olimpijske igre. Ne mogu amateri odlučivati o sudbini sportaša«, žestio se Červar na službenoj konferenciji.

»Ja nikog nisam uvrijedio, a nisu ni moji igrači. Ali način kako nas je besramno pokrao ovaj nazovi najbolji sudački par na svijetu. Oteli su nam pobjedu. A mi smo zadnjih deset godina dvaput bili domaćini SP i EURA, pa pitajte sve jesu li suci krali u našu korist kao što je slučaj tu. Ove suce se treba sankcionirati, a neki su nas savjetovali i da povučemo ekipu sa prvenstva. Onakav prekršaj nad Duvnjakom, pa to je bilo očito«, kazao je Červar, nastavivši da je čestitao njemačkom izborniku Prokopu i igračima, te izjavio da oni nemaju ništa s onim što ga izjeda.

»Jako sam ponosan na igrače, igrali smo obranu fantastično, iako smo bili bez Cindrića i sa vrlo rovitim Duvnjakom. Danas smo zaslužili pobjedu, u to sam uvjeren kao što sam priznao da su Brazilci zaslužili pobjedu jučer. Dečkima nije lako, stišću zube, bore se protiv europskih i svjetskih prvaka, a onda ih još suci pokradu«, zaključio je Červar.

Zlatko Horvat na službenoj konferenciji jedva je smogao snage kazati da je odigrala odličnu i borbenu utakmicu, no da je i vrlo »žalostan zbog nekih stvari«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.