Valter Matošević

Bod osvojen u Dubravi je jako bitan za psihološki moment u momčadi

Ivan Volarić

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL



RIJEKA  Rukometaši Zameta uspjeli su kod favorizirane Dubrave probiti led i »nabaciti« prvi gostujući bod na svoj konto ove sezone. Riječani su u četiri ovosezonska gostovanja doživjeli jednako toliko poraza, a sve je mirisalo na takav epilog i prošloga petka kada je Dubrava dvije minute prije kraja utakmice imala tri pogotka prednosti. No, gosti se nisu mirili s porazom, uspjeli su u 120 sekundi postići čak tri pogotka i osvojiti veliki bod ohrabrenja.


– Nismo se predavali, vjerovali smo do zadnje sekunde i Bog nas je na kraju nagradio. Izvukli smo bod koji je jako, jako bitan za psihološki moment u ekipi, a uoči daljnjeg tijeka natjecanja – zadovoljno je Valter Matošević, trener Zamećana, rezimirao uspjeh u Dubravi. – Sigurno da sam zadovoljan iako smo imali priliku i ranije prelomiti utakmicu u našu korist. Međutim, nije bilo dovoljno koncentracije pri šutu. Dečki su pokazali karakter i stabilnost jer nakon što smo se našli u minusu od tri pogotka nismo se predavali već smo uspjeli utakmicu okrenuti u našu korist, odnosno izvukli smo bod prvotiv jake ekipe. Dubrava je duži period pri samom vrhu hrvatske lige i uz Goricu sigurno su najjači suparnik u ovoj fazi prvenstva.


Riječani su s četiri domaće pobjede i jednim gostujućim bodom u devet odigranih kola na sredini prvenstvene ljestvice s tendencijom i željom da uhvate priključak za ekipama s vrha. Jasno, za to bi trebalo povezati nekoliko domaćih i gostujućih uspjeha.




– Koji su razlozi poraza na strani? Prvo treba naglasiti da smo mi najmlađa ekipa u ligi i da je sve to dio sazrijevanja – nastavlja nekadašnji proslavljeni vratar koji je prošloga ljeta preuzeo mladu zametsku momčad..- Kada bih pod te četiri utakmice podvukao crtu onda bih rekao da smo u tri igrali odlično iako smo izgubili. Netko se možda neće s time složiti kada, primjerice, pogleda rezultat protiv Spačve gdje smo izgubili sa sedam golova razlike. Međutim, mi smo u toj, ali i u svim ostalim utakmicama bili u egalu do posljednjih deset minuta, a onda smo jednostavno pukli. Izuzetak je Dubrovnik koji je naša najlošija utakmica. U svim ostalim utakmicama smo odigrali stvarno dobro i dižemo se iz utakmice u utakmicu. Međutim, ovaj bod nam ništa ne znači jer u subotu nas čeka jako teška utakmica.


Na Zamet stiže Spačva. Vinkovčani su jedna od četiri ekipe koja je na početku sezone uzela mjeru Riječanima pred svojom publikom.


– Spačva je jako iskusna i nezgodna ekipa. Igraju jako agresivnu obranu. Moramo sada zaboraviti ovo što je bilo, izvući naravno pouke, te se maksimalno fokusirati na Spačvu. Takvo je prvenstvo, nemaš puno vremena za tugu ili radost jer za pet dana te već čeka iduća utakmica – rekao je Matošević.